Schumi proti Rossimu

vydáno 15. 12. 2008, text Jiří Nykodým, foto RZ

Michael Schumacher potvrdil, že v příští sezoně sice nenastoupí do WSBK, ale závod s Rossim by velice rád uskutečnil.

Sedminásobný mistr světa ve formuli 1, Němec Michael Schumacher, vyloučil svoji účast v příští sezoně mistrovství světa superbiků. O Schumacherově účasti v sezoně 2009 se hovořilo především kvůli prohlášení vedení japonské Hondy, že kdykoliv bude Michael chtít, Honda mu poskytne tovární motocykl. Michael ale tento týden oznámil, že zatím nehodlá závodit ve světovém šampionátu superbiků, ale radši nadále zůstane v německém šampionátu IDM, kde závodí na stroji Honda CBR1000. Schumi letos zvládl otestovat superbike u Hondy Ten Kate, vítězný bike Troye Baylisse a měl i možnost vyzkoušet Yamahu YZF-R1.


Na nedělním Race of Champions, kde Michael pomohl německému týmu k vítězství v Poháru národů, se však vyjádřil k výzvě legendy MotoGP, Itala Valentina Rossiho. Vale nedávno prohlásil, že by velmi rád jel na trati proti Schumimu, ale už to asi nebude možné. Závody WSBK jsou pro Valeho zajímavější než MotoGP a velice rád by zkusil nějaký závod superbiků na divokou kartu. Došlo také na Michaela Schumachera, který by si podle svých slov velmi rád zajel závod s Rossim, na motocyklu nebo v závodě podobnému Race of Champions. 


„Je to velmi zábavné, mám velmi rád závody na trati uvnitř stadionu, když jsou všude okolo diváci. Vždy si užívám závodění proti tolika jezdcům z různých disciplín motosportu. Velice rád bych si zajel s Valentinem Rossim závod, lepší by to bylo na motorkách, protože tady jsem vždy na špici, ale i Rossi je v autě velmi rychlý! “ okomentoval Rossiho výzvu Michael Schumacher.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...