Resch chce do tří let titul

vydáno 14. 1. 2010, text Jiří Nykodým, foto RZ

Vídeňský jezdec Roland Resch chce do tří let vybojovat v MS superbiků titul.

Vídeňský jezdec Roland Resch, který pojede v příští sezoně šampionát mistrovství světa superbiků za tým Reitwagen BMW, je přesvědčen o tom, že do tří let se stane mistrem světa. Nyní je rakouský závodník společně se svým týmovým kolegou Andrew Pittem v Austrálii, kde trénuje, ale i testuje. Na okruhu Eastern Creek jej čekaly první testy, zatím se sériovým motocyklem BMW S1000RR. Další testy, nyní již s ostrým závodním strojem, přijdou na řadu příští týden v portugalském Portimau.
„Společně s Andrew Pittem denně jezdíme na kole, chodíme plavat, běhat, a to vše při 45 stupních Celsia! Cítil bych se ale špatně, kdybych nedodržoval svůj tréninkový plán. S týmem Reitwagen BMW mám extrémně velkou šanci ukázat co umím. Do tří let se chci stát mistrem světa! Nechci jezdit mistrovství světa jen kvůli tomu, abych mohl říct, že jedu MS. Jsem velmi ambiciózní, ale když zvážím všechny možnosti, nejsou moje plány vůbec nereálné. Pro rok 2010 jsem v jednom z nejlepších privátních týmů a máme zde skvělý materiál. Abych se ale dostal úplně nahoru, budu muset dál tvrdě pracovat. Více trénovat, lépe jezdit na motorce a i pracovat na psychice. Pokud tohle všechno zvládnu, jsem přesvědčen o tom, že se mi můj cíl může splnit,“ řekl Roland Resch.

Jaké má Resch cíle pro sezonu 2010?
„Pokud budu myslet na materiál, který máme k dispozici, tak bych měl stále jezdit v první desítce. Chtěl bych ale ukázat, co ve mně je, takže bych rád někdy dojel i v první pětce. Dám do toho jako vždy všechno! “ dodal Resch.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...