Představení týmu RSM Scot

vydáno 25. 3. 2010, text Jiří Nykodým, foto RSM Scot

V úterý proběhla oficiální prezentace týmu RSM Scot, který pojede v barvách San Marina.

V úterý proběhla oficiální prezentace týmu RSM Scot, který pod vedením Cirano Mularoniho představil své jezdce a válečné barvy pro nadcházející sezonu šampionátu MS Moto2. Tým pojede s podporou Republiky San Marino, a tudíž se oblékne i do jejích státních barev. 


V tomto týmu se letos můžeme těšit na dva navrátilce z královské kubatury MotoGP - Alexe de Angelise a Niccolo Canepu a cíle obou jezdců jsou jasné, poprat se v letošním roce o titul v kubatuře Moto2, který by jim mohl pro sezonu 2011 pomoci k návratu do MotoGP. 


„Alexe de Angelise jsme chtěli do svého týmu již dlouho. Chtěli jsme rozjet sanmarinský projekt v MotoGP, ale bohužel nám to nevyšlo, tak letos začínáme v nižší kubatuře Moto2. Jedná se o zcela nový šampionát a podle mého názoru to bude velmi zajímavá podívaná. Náš tým má logicky ambice mít jedny z nejsilnějších jezdců v celém šampionátu a závodit s naším sousedem je pro nás ještě zajímavější. Po boku Alexe pojede Niccolo Canepa, což je jezdec, který zná také velmi dobře čtyřdobé motocykly a jeho zkušenosti budou užitečné pro další vývoj našeho motocyklu. Vyrobili jsme motorku, do které jsme vložili naše mnohaleté zkušenosti ze závodění na nejvyšší úrovni, ale zároveň nemůžeme podcenit následný testovací program. Koncem tohoto týdne nás čekají další testy v Jerezu,“ řekl šéf týmu RSM Scot Cirano Mularoni.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...