Optimistický Biaggi v Brně

vydáno 23. 7. 2009, text Jiří Nykodým, foto Aprilia

Max Biaggi si před závodním víkendem v Brně věří a očekává na své oblíbené trati dobré výsledky.

Italský korzár Max Biaggi je před víkendovými závody velkým optimistou a to i přesto, že si jeho Aprilia RSV4 odbude na Masarykově okruhu svou závodní premiéru. Jak sám Max říká, celému týmu velmi pomohly dvoudenní soukromé testy Aprilie na začátku července. Jezdcům a inženýrům se podařilo nalézt dobré výchozí nastavení motocyklů, se kterým jezdci vyjedou do úvodních tréninků a kvalifikací.
 
Samotná trať v Brně je pro Biaggiho velmi úspěšná. Max se na Masarykově okruhu z vítězství radoval již osmkrát, čtyři vítězství zde vybojoval v závodě GP 250, tři vítězství získal v královské kubatuře MotoGP a dřívějších pětistovkách a jednou zde vyhrál v závodě superbiků. Při červencových testech zde Max odkroužil celkem 122 kol a jeho nejrychlejší kolo se zastavilo na čase 2:00,78 s - pro srovnání nejrychlejší čas na jedno kolo v loňském závodě měl hodnotu 2:00,298 s a zajel ho vítězný Troy Bayliss.
 
„Přijíždíme po skvělém druhém místě v Doningtonu, kde tým na motorce odvedl skvělou práci. V naší práci jsme pokračovali i během dvou testovacích dnů v Brně, kde jsme se zaměřili na několik nových dílů na RSV4 a podařilo se nám najít i dobré nastavení, ze kterého můžeme vycházet o tomto víkendu. V tomto ohledu si myslím, že jsme proti našim soupeřům v minimální nevýhodě. Mám brněnskou trať opravdu rád a je pro mě absolutně nejlepší v celém kalendáři, vždy jsem zde dosáhl na skvělé výsledky a vypadá to, že i dobře sedí Aprilii. V uplynulých několika týdnech jsme udělali velký kus práce, takže si myslím, že máme na dobrý výsledek,“ řekl motivovaný Biaggi.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...