Ohlasy po WSBK v Doningtonu

vydáno 8. 9. 2008, text Jiří Nykodým, foto RZ

Komentáře tří nejlepších jezdců z obou jízd superbiků na okruhu v anglickém Donington Parku naleznete právě v tomto článku.

1. závod

Troy Bayliss (vítěz) :
" Na závody do Doningtonu jezdím už od roku 1998, takže jsem z dnešního vítězství velmi šťastný. Celý víkend se nám všechno dařilo, podmínky se hodně měnily. Byly jsme ale silní jak na mokré, tak i na suché trati a z toho má celý tým velkou radost. Závěr závodu byl pro mě velmi náročný, protože jsem musel každé kolo sledovat ceduli na boxové zdi, jestli už mám správný náskok na Sykese, který nade mnou vedl o čtyři sekundy, než byl závod zastaven. Nakonec se mi to podařilo a jsem s výsledkem velmi spokojený, protože jsem zde ještě nikdy závod nevyhrál."

Tom Sykes (druhý) : "Byl jsem trošku zklamaný, když závod zastavili, protože jsem měl na Baylisse slušný náskok a myslím, že jsem jezdil rychlejší časy než Troy. I v druhé části jela motorka velmi dobře, ale pak jsem udělal hloupou chybu, když jsem si špatně přečetl vlajku, kterou vyvěsili traťoví komisaři a ztratil jsem Troye. Bayliss zde byl dnes velmi rychlý a pak se mu podařilo mi ujet, když zajížděl jedno rychlé kolo za druhým. Takže gratulace Troyovi."

Max Biaggi (třetí) : "Byl jsem už ve svém boxu a sundával si kombinézu, když mě někdo z organizátorů zavolal na podium. Bylo to pro mě velké překvapení, že jsem třetí, protože jsem myslel, že třetí byl Ruben. Můj tým udělal v pauze při přerušení závodu několik změn na motorce, která potom jela skvěle. Udělali jsme skvělou práci."

2. závod

Riuchi Kiyonari (vítěz) : "Byl to pro mě velmi těžký závod, podmínky byly velmi obtížné a udělal jsem několik chyb, protože jsem se snažil jet opravdu velmi rychle. Na startu závodu bylo až příliš mokro, které všechno udělalo ještě těžší. Měl jsem naštěstí velmi dobře nastavenou motorku, takže jsem první kola zvládl. Posledních deset kol jsem musel jet trošku rychleji, protože Cal se neustále přibližoval! "

Cal Crutchlow (druhý) : " Mysleli jsme, že na suchu zajedeme lepší výsledek. Je to pro celý tým fantastický výsledek, celý víkend jsme si zde užili. V prvním závodě jsme měli technický problém, ale v druhé jízdě jsem si to vynahradil. Chtěl bych tento úspěch věnovat Craigu Jonesovi."

Troy Corser (třetí) : "Tento víkend byl jedním z nejobtížnějších, jaké jsem kdy jel. Počasí bylo velmi chladné a v za deště v trénincích, kvalifikacích a závodě trať velmi klouzala. Před prvním jsem měl šest highsiderů a i v první jízdě moje závodění ukončil highsider a jsem z toho trošku rozlámaný. Ale děkuji týmu, kterému se podařilo po pádech opravit motorku a dostat ji zpět na trať.

Situace v průběžném pořadí šampionátu po závodech v Doningtonu:

1. Bayliss (Ducati) 359 b; 2. Corser (Yamaha) 258; 3. Neukirchner (Suzuki) 254; 4. Checa (Honda) 240; 5. Haga (Yamaha) 230; 6. Nieto (Suzuki) 192; 7. Biaggi (Ducati) 192; 8. Kiyonari (Honda) 190; 9. Fabrizio (Ducati) 172; 10. Xaus (Ducati) 156



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...