Meregalli: Yamaha bude silnější

vydáno 24. 11. 2009, text Jiří Nykodým, foto RZ

Massimo Meregalli je přesvědčen o tom, že dvojice Toseland - Crutchlow bude silnější než Spies a Sykes.

Massimo Meregalli, manažer superbikového týmu Yamaha Sterilgarda, je přesvědčen, že nová britská jezdecká dvojka Cal Crutchlow a James Toseland bude ještě silnější než letošní tým za „Spiesovy“ éry. V roce 2009 Yamaha vyhrála v superbicích svůj první světový titul, ale i přesto se Ben rozhodl odejít do MotoGP, a tovární tým tak bude ve WSBK začínat opět s novými jezdci. James Toseland přichází z MotoGP, kde nesklidil mnoho úspěchů a Cal Crutchlow přestupuje z kubatury Supersport s titulem mistra světa.
 „Všeobecně si myslím, že budeme ještě silnější, protože oba naši jezdci mají na to, aby bojovali o titul. Toseland se vrací do superbiků a bude bojovat o třetí titul mistra světa v této kategorii. Já jsem si jistý, že bude jedním z klíčových jezdců, kteří se o titul poperou. Crutchlow je velký talent a věříme, že nám svůj potenciál ukáže. Bude to jeho první sezona v superbicích, ale on má na to, aby bojoval s těmi nejlepšími na špici.
Naše motorka nebyla letos tou nejlepší. Nemáme nejsilnější motor ani v akceleraci, ani na top speedech, ale ve spojení s rámem a jezdcem pracovala skvěle. Bohužel jsme měli problémy s podvozkem na tratích, které měly hrubší povrch. Spies je mistr světa a vždy dokázal dostat z motorky maximum. Tom s tím měl problémy a mnohokrát havaroval, a to mu později bralo jistotu. Je ale jasné, že mít za týmového kolegu Spiese je těžké,“ dodal Meregalli.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...