Mates Smrž do supersportů

vydáno 25. 11. 2008, text Petr Štola, foto RZ

S motocyklem Triumph a v barvách týmu MS Factory Racing vstoupí mladší z bratrů Smržů do světového šampionátu supersportů.

Po jednáních, která započala již v letních měsících a skončila podpisem smlouvy, skončila také nejistota pro Matěje Smrže, mladšího bratra Kuby Smrže, superbikového závodníka světového kalibru. Mladý Matěj podepsal novou smlouvu s maďarským týmem Factory Racing, za který nastoupí v roce 2009 do mistrovství světa supersport. Tým, který v letošní sezoně závodil ve stejném šampionátu s motocykly Honda, bude pro příští sezonu připravovat privátní stroje Triumph Daytona 675, se kterými v letošní sezoně jezdil italský BE-1, nicméně mnoho dílů dostane nově vzniklý MS Factory Racing přímo od britské továrny, se kterou bude úzce spolupracovat.

“Opravdu se moc těším na nové „dobrodružství“, stojím však pevně nohama na zemi a jsem si plně vědom toho, že to bude hodně tvrdý křest ohněm,“ říká Matěj Smrž. “O cílech a umístěních nemá momentálně vůbec cenu hovořit, nejprve mne čeká nabitý program zimního testování, přivykací proces na vše nové a fyzicky náročný tréninkový kemp. Všem mým fandům chci vzkázat, aby mi svou přízní zůstali i oni nakloněni, protože číslo 96 žije! “

Pro jihočeského závodníka bude supersportová třída absolutní novinkou. Prozatím jeho kariéru provázely kategorie 125 cm3 a litrové stocky, se kterými získal několik zajímavých výsledků nejen doma, ale i na světové scéně.

“Neodvratitelná skutečnost, kdy kvůli věkovému limitu končím ve třídě litrových stocků, mne osobně mrzí, protože nebýt porce smůly, kterou jsem si v začátku sezóny vybral, mohli jsme bojovat třeba i o titul,“ pokračuje Matěj Smrž. “Nicméně se zase naopak moc těším na třídu novou a i když pojedu na některých tratích zcela poprvé a zároveň na zcela jiném stroji, který neznám, tak věřím, že je to v mé závodní kariéře další krok vpřed.“



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...