Marco: "Už se těším, až vyjedu!"

vydáno 24. 9. 2009, text Jiří Nykodým, foto RZ

Marco Simoncelli se těší na víkendový debut v závodech superbiků v italské Imole.

Úřadující mistr světa v kubatuře dvěstěpadesátek Ital Marco Simoncelli včera odpoledne oznámil, že během tohoto víkendu v italské Imole udělá svůj debut v závodech mistrovství světa superbiků. Simoncelli testoval Aprilii RSV4 na okruhu v Mugellu během úterka a středy a vedení superbikového týmu přesvědčil svými časy natolik, že jej posadí do sedla tovární Aprilie místo zraněného Shinyi Nakana. Simoncelliho nejlepší čas se po 91 odjetých kolech nakonec zastavil na hodnotě 1:53,55 s. Pro srovnání, jeho týmový parťák Max Biaggi zajel na stejném okruhu a motocyklu čas pouze o jednu desetinu pomalejší!

 „Jsem velmi spokojený s tímto testem. Byl jsem velmi rychlý a podařilo se mi sžít s motorkou a hodně se zlepšit. Pracovali jsme především na nastavení, které budeme v Imole potřebovat. Tam bude velmi důležité co nejrychleji motorku přizpůsobit trati, pak bude vše jednodušší. Chtěl bych poděkovat Aprilii za tuto skvělou příležitost. Budu debutovat v nové kategorii na trati, kterou vůbec neznám a úroveň soupeřů je v celém šampionátu velmi vysoká. Nebude jednoduché vybojovat dobrý výsledek, ale udělám pro to maximum,“ řekl Simoncelli.

Max Biaggi komentoval Simoncelliho start v Imole slovy: „Jsem velmi spokojený, že v Imole pojedu s Marcem. Myslím si, že je to pro něj skvělá příležitost a zároveň to bude velká událost pro všechny italské fanoušky, protože na Aprilii pojedou dva Italové. Doufám, že se Nakano brzo dostane ze zranění, které utrpěl v Německu.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...