Manažer BMW o nové sezoně

vydáno 19. 1. 2010, text Jiří Nykodým, foto BMW

Davide Tardozzi promluvil o tom, co očekává od nové sezony 2010.

Nový manažer továrního týmu BMW Ital Davide Tardozzi se postupně seznamuje s fungováním bavorského týmu a čekají ho společně s novým týmem první testy v portugalském Portimau. Nyní Davide promluvil o tom, jak vidí situaci týmu před novou sezonou a jaké cíle s týmem má.
 „Jsem si jistý, že od nás bude každý očekávat dobré výsledky. Ale je to náročné. Zatím jsme byli za těmi špičkovými týmy pozadu a během zimy dělají všichni velké pokroky, takže je těžké odhadnout, jestli ty naše kroky kupředu budou dostatečné na to, abychom se jim přiblížili. Pracujeme velmi tvrdě a pro mě bude bod nula až po testech v Portimau. Potom už budeme vědět, jaký rozdíl je mezi námi a konkurencí. Vím, že oba naši jezdci mají na to, aby vítězili. Cítím, že bude mým úkolem motivovat a pomoci našim jezdcům dostat se na vrchol. To byla velká sázka, kterou jsem si sám pro sebe udělali, když jsem si řekl, že potřebuji dostat Rubena a Troye na pódium,“ řekl Tardozzi.
 Na otázku, jaký očekává průběh sezony v celém startovním poli, řekl Davide:
„Očekávám velký boj mezi Italy - to znamená Biaggi a Aprilia proti top jezdcům Ducati, myslím, že Johnatan Rea a Cal Crutchlow budou za nimi. Calovi věřím, ale bude ještě nějaký čas potřebovat. James Toseland je pro mě velkou otázkou. Znám ho velmi dobře a on se určitě bude chtít dostat tam, kde skončil, než odešel do MotoGP. Když získá zpět svoji jistotu, bude určitě také bojovat o první místa. Náš tým by mohl od poloviny sezony občas bojovat o pódium, možná, možná i o něco více.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...