Lorenzo chce obhájit vítězství

vydáno 18. 5. 2010, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

V loňském roce v zvítězil v Le Mans Jorge Lorenzo, zatímco Valentino Rossi dojel až na šestnáctém místě.

První dva dny závody u továrního týmu Fiat Yamaha zvládli na jedničku, v Kataru zvítězil Valentino Rossi, druhý závod letošní sezony v Jerezu ovlál naopak druhý jezdec týmu Jorge Lorenzo. Nyní je před jezdci týmu třetí závodní víkend na okruhu Le Mans ve Francii, kde bude obhajovat loňské vítězství právě Jorge. Naopak Rossi by na loňský závod v Le Mans nejraději zapomněl, nezískal zde ani bod a cílem projel až na šestnáctém místě.
 
Jorge Lorenzo: „Navzdory vítězství v Jerezu a převzetí vedoucí pozice v tabulce šampionátu si stále myslím, že nejsem favoritem. Sezona je hodně dlouhá a teprve začala! Každopádně Jerez byl moje první vítězství v MotoGP na domácí trati. Loni to byl v Le Mans hodně šílený závod. Zkomplikoval ho déšť a potom začala trať postupně osychat, všichni v týmu odvedli skvělou práci, a to hlavně v neděli. Tenkrát jsem udělal vše, co bylo v mých silách od prvního až do posledního kola. Doufám, že fanoušci letos nečekají zopakování toho víkendu! Samozřejmě, že je počasí v Le Mans vždy velkým rizikem, ale letos doufám ve slunečnou oblohu. Zatím jsem tam vyhrál dvakrát, kromě loňského roku jsem v Le Mans zvítězil ještě ve dvěstěpadesátkách a potom jsem získal druhý titul, takže se tam opravdu těším. Po třítýdenní pauze vím, že jsem na tento závod dobře připravený.“
 
Valentino Rossi: „Rameno mám už téměř v pořádku, takže doufám, že v Le Mans budu opět v plné síle. I přes katastrofu v loňském roce mám okruh v Le Mans rád a vyhovuje i Yamaze, která tam vždy jela velmi dobře. Největším problémem je tam pokaždé počasí, ale myslím si, že po loňském závodě si letos zasloužíme slunečnou Grand Prix Francie. Sezonu jsme dobře zahájili vítězstvím v Kataru a poté dalším pódiem v Jerezu, ale stále jsme v některých oblastech bojovali s motocyklem, takže se musíme snažit opět vylepšit náš výkon. Po závodě v Jerezu jsme absolvovali dobrý test, takže doufám, že informace z tohoto testu nám pomohou v Le Mans.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...