Kuba Smrž o Salt Lake City

vydáno 1. 6. 2009, text TZ, foto RZ

Jakub Smrž dojel v Salt Lake City na osmém a šestém místě a díky těmto výsledkům se dostal opět do TOP desítky v tabulce šampionátu.

Oddaní fanoušci motocyklového sportu, pro něž nedělní odpolední příděl adrenalinu byl nedostatečný, se mohli v pozdních nočních hodinách těšit na další akční přísun ze světa rychlých motocyklů. A navíc znova s českou účastí v popředí. V americkém Utahu o své další světové body bojoval český jezdec ve třídě superbike, Kuba Smrž. A na jednom ze svých oblíbených okruhů si vedl skvěle, když za sebou zanechal v obou superbikových jízdách znova několik velmi zvučných jmen. Chvíli to dokonce i vypadalo, že by se mohlo znova i slavit, to když ve druhé jízdě skupinka, v níž se pohyboval, bojovala o zbývající poslední pódiové umístění. Bohužel to však na více než šestou příčku nestačilo. Respektive nestačila na to „technika“, kdy motor Ducati neměl očekávaný výkon.
 
Jakub Smrž: “Dnes to určitě mohlo dopadnout o trochu lépe, ale kdyby neexistuje. Ve warm upu jsme udělali poslední zkoušky ohledně gum a nastavení. V první jízdě se mechanikům nepovedlo úplně ideálně seskládat spojku, což bylo znát při startu. Po přerušení byl start trochu lepší, ale blbě jsem najel první dvě zatáčky a „ztratil se“…! První jízdu se mi povedlo dojet na slušném 8. místě po součtu časů. Start do druhé rundy se mi povedl parádně, bohužel mne předjela spoustu lidí, ještě než jsem vůbec dojel do první zatáčky. Po předjetí Nakana a Hagy jsem se dotáhl na skupinku bojující o třetí místo, přičemž jsem jezdil dlouho na 7. místě. Myslím si, že jezdecky jsem na všechny rozhodně měl, ale motorka byla dneska bohužel záhadně hodně pomalá a dost jsem ztrácel při akceleraci. Tím pádem jsem byl při nájezdech do zatáček vždy příliš daleko, abych mohl útočit a předjíždět. Ke konci druhé jízdy mi ke všemu ještě odešla přední guma na levé straně, tak jsem nechtěl zbytečně riskovat pád a dopadnout třeba jako Brit Leon Haslam, který to zahodil v posledním kole těsně před cílem. Každopádně dnes to byl solidní příděl bodů, což byl můj hlavní cíl a posunul jsem se i celkově na 10. místo v tabulce."


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...