Kousnul Sykese hmyz?

vydáno 10. 12. 2008, text Petr Štola, foto RZ

Tom Sykes dnes kvůli nemoci nedokončil první den testů WSBK, je za jeho náhlou nemocí africký hmyz?

Již po pouhých šestnácti kolech skončil dnešní testování v jihoafrickém Kyalami tovární jezdec Yamahy Tom Sykes. Britský závodník nastoupil podruhé k práci s týmovým kolegou Benem Spiesem, ale kvůli náhlé nevolnosti musel testování záhy přerušit. Vítěz tří letošních závodů britského superbikového šampionátu a druhý jezdec jednoho ze závodů mistrovství světa superbike na okruhu Donington park je připravený, že do dalších testovacích dní již bude moci plně zasáhnout.

“Vše, co chci udělat, je vyrazit ven a jezdit na motorce,“ říkal dnes velmi zklamaný Tom Sykes. “Jsem ovšem velmi vyčerpaný a nemám žádnou sílu. Je to opravdu velká škoda, protože jsem se sem hodně těšil a chtěl jsem zde udělat hodně práce. Myslím, že jsem ukončil den asi po pouhých šestnácti kolech,“ pokračoval jezdec, který na konci sezony 2008 překvapil svět svým rozhodnutím opustit britský tovární tým Suzuki a přestoupit ke konkurenční Yamaze, byť týmu světového šampionátu superbiků.

Zatímco Sykes dnes nedokázal najezdit mnoho kol a v testu skončil na posledním místě, jeho týmový kolega Ben Spies patřil do absolutní špičky. “Tenhle okruh je jako okruhy u nás v USA, a tak jsem se ho dokázal hodně rychle naučit,“ říkal Spies, který končil den druhým nejlepším časem, když na nejrychlejšího Fabrizia ztratil pouhé tři desetiny.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...