Komentáře tří nejlepších z Vallelungy

vydáno 22. 9. 2008, text Jiří Nykodým, foto RZ

Nejlepší tři jezdci z obou jízd superbiků ve Vallelunze okomentovali průběh celého víkendu i samotného závodu.

Před zraky 82 tisíc diváků získal double Noriyuki Haga, který od Nürburgringu nezvítězil. Právě zde najdete komentáře nejlepší trojky k oběma jízdám superbiků.

1. závod

Noriyuki Haga (vítěz) : "Jsem velmi šťastný z tohoto vítězství, protože po celý víkend jsem měl z motorky skvělý pocit, jen v pátek jsem měl nepříjemný pád. Moje tělo se už také cítí lépe, protože z nehod v minulých závodech jsem byl dost potlučený. Závod byl velmi obtížný a 24 kol na tomto okruhu bylo velmi dlouhých. Max na mě vyvíjel zezadu velký tlak, ale moje motorka pracovala bezchybně. Děkuji týmu za vítězství." 

Max Biaggi (druhý) : "Byl to krásný závod, start se mi povedl a ihned po startu jsem se snažil udržet Hagy. Potom se přiblížil Corser a zkoušel mě předjet. Ke konci závodu jsem se opět dotáhl na Noriho, ale on jel bezchybně a bylo pro mě velmi obtížné ho předjet. Neustále jsem byl za ním, ale nemohl jsem zaútočit, protože jsem ztrácel na výjezdech ze zatáček."

Troy Corser (třetí) : "Udělali jsme změnu z ranního warm-upu a motorka fungovala perfektně, ale i tak byl závod trochu hazard. Ve vnitřním sektoru okruhu těsně před poslední zatáčkou mi vypadávala rychlost na neutrál a tím jsem ztrácel čas. Na konci závodu jsem jel tak rychle, jak jen to šlo, ale moje ztráta byla bohužel moc velká. Jsem šťastný z třetího místa, protože budu mít zase více bodů do šampionátu."

2. závod

Noriyuki Haga (vítěz) : " Měl jsem s Troyem opravdu velkou bitvu a lituji Troyova pádu na konci závodu, protože jsem si boj s ním opravdu užíval. Byl to skvělý den pro mě a celý tým a moc děkuji všem. Nyní už musím myslet na další závod a i tam se pokusím jet tak dobře."

Michel Fabrizio (druhý) : " Děkuji Římu a Vallelunze za skvělou podporu, kterou jsem zde tento víkend měl. Tento výsledek je skvělý jak pro mě, tak i pro můj Ducati tým. S Corserem jsem sváděl fantastickou bitvu, bylo obtížné ho dojet, ale získaval jsem na něj desetinu sekundy každé kolo a na konci jsem Troye předjel."

Troy Corser (třetí) : "Před druhým závodem jsme změnili zadní pneumatiku a na začátku závodu to vypadalo, že to byla dobrá volba. Jak se však blížil konec závodu, začal jsem v poslední šikaně ztrácet moc času. Výsledek je dobrý pro šampionát, je smůla, že Troy havaroval. Gratuluji Michelovi, protože jel velmi tvrdě."



Situace v průběžném pořadí šampionátu po závodech ve Vallelunze:
1. Bayliss (Ducati) 369 ; 2. Corser (Yamaha) 290; 3. Haga (Yamaha) 280; 4. Neukirchner (Suzuki) 280; 5. Checa (Honda) 262; 6. Biaggi (Ducati) 212; 7. Nieto (Suzuki) 206; 8. Fabrizio (Ducati) 201; 9. Kiyonari (Honda) 193; 10. Xaus (Ducati) 160


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...