Jakub Smrž o prvních testech

vydáno 29. 1. 2010, text TZ, foto RZ

Kuba Smrž hovořil o prvních letošních testech, které absolvoval s motocyklem Ducati na okruhu Ricarda Torma ve Valencii.

Za velmi chladného počasí absolvoval Jakub Smrž svůj první letošní test na okruhu Ricarda Torma ve Valencii. Z původně plánovaného přechodu k Aprilii sešlo a Kuba bude i letos sedlat motocykl Ducati 1908R.
Jakub Smrž: "Ve Valencii bohužel nebyly úplně ideální podmínky a ze tří dnů jsme nakonec jezdili jen dva a to ne celý den. V úterý byla mokrá trať, ale odpoledne jsme mohli vyjet, byť byly na trati ještě mokré fleky. Najezdil jsem asi 40 kol, abych se po zimě rozjezdil. Středu jsme bohužel proseděli v boxu, nejen že byla zima, ale nakonec i začalo pršet. Poslední den testování bylo od rána hezky slunečno, ale zima, takže se dalo vyjet až po obědě. Prakticky jsem jezdil na loňské motorce, kde jsme zkoušeli jiné nastavení geometrie, jiné brzdy a nakonec i jiné vidlice. Bohužel jsem musel z testů předčasně odcestovat kvůli blbě naplánovanému letu, ale byl jsem velice spokojen. Podařilo se mi zajet čas 1:34,7, což je můj nejlepší čas na závodní gumě a velice blízký mému času ze superpole. Navíc by to šlo i rychleji, ale měli jsme problém s vidlicemi, což způsobovalo, že jsem několik zatáček musel dříve brzdit a nemohl jsem jet úplně ideálně. Ve chvíli, kdy jsem odjížděl z testů, jsem byl nejrychlejší s časem 34,7 před Fabriziem, který jel 35,0. Je to škoda, protože věřím, že na čas 1:33 bych se bez problémů dostal.
S průběhem testů jsem velice spokojený, protože jsem prakticky jezdil na loňské motorce a větší "upgrade", jako posunutá hranice otáček nebo ride by wire teprve přijde před anebo po prvním závodě v Austrálii. Naproti tomu ostatní týmy jako Althea už mají nejnovější verzi motorky. Z týmu mám velice dobrý dojem,celá parta z týmu Borciani pracuje velice profesionálně. Seděl jsem poprvé na motorce, navíc v mé neoblíbené Valencii a jel jsem stejně rychle jako jezdci týmů, které jsou s technikou o kus dál a mají už něco naježděno, což je velice dobré. Příští testy nás čekají v Austrálii před samotným závodem.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...