Haga se těší na 2010

vydáno 18. 11. 2009, text Jiří Nykodým, foto Ducati

Nori letos ztratil titul v posledním závodě v Portimau, ale už se zaměřuje na sezonu 2010.

Japonec Noriyuki Haga letos opět přišel o titul v poslední fázi sezony. Poté, co téměř celý rok vedl, nastal v létě velký zlom a Američan Spies neustále stahoval Noriho náskok, až se během závodů na německém Nürburgringu dostal do vedení tabulky. Hagovi letošní sezona připomněla rok 2007, kdy o titul bojoval s Jamesem Toselandem, ale v konečném sčítání bodů měl Toseland o dva více. I přes letošní neúspěch se Nori těší na sezónu 2010 a hodlá opět bojovat o titul.
 
„Do letošní sezony jsem odstartoval o hodně lépe než v minulých letech. Díky tomu jsem téměř po celou sezonu vedl šampionát, dařilo se mi lépe než v předchozích sezóonách. Když se nebudu dívat na výsledek šampionátu, tak jsem měl letos dobrou sezónu, podařilo se mi mnohokrát zvítězit a celkově jsem byl hodně často na pódiu, bohužel pak přišel závod v Portimau, kde jsem o titul přišel.
Od začátku  byl Ben opravdu silný a bylo velmi těžké proti němu bojovat, každým závodem to bylo náročnější. Jel svoji první sezonu ve světových superbicích a neznal většinu tratí, takže musím souhlasit s tím, že se jedná o jednoho z nejlepších závodníků současné doby. Byl to po celou sezonu velmi tvrdý boj, bohužel jsme občas neměli k dispozici takové pneumatiky, jaké jsme potřebovali. Třeba by pak šampionát skončil jinak - to je ale věc, kterou se nikdy nedozvíme. 
Už nyní se cítím připraven na sezonu 2010! Výsledky z uplynulých sezon již změnit nemůžeme, to je minulost. Začneme hned v únoru znovu bojovat o titul. Jediné obavy mám z toho, že naše výkony opět ovlivní něco jako letos v Monze. Vždy dávám do závodění vše, ale když trefím ptáka, tak s tím bohužel nic nemohu dělat.“
 
Na otázku, co bude dělat, když ani v příštím roce nezíská titul, Haga řekl: „Nic, vůbec nic! Jsem si jistý, že sezóna 2010 nebude mou poslední ve WSBK, zatím ještě nepřemýšlím o dalším kroku v kariéře. Mám v plánu pokračovat v superbicích tak dlouho, dokud budu ostatním jezdcům silným soupeřem.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...