Haga chce zvýšit náskok

vydáno 9. 3. 2009, text Jiří Nykodým, foto Ducati

Noriyuki Haga je plný optimismu po velmi vydařené premiéře na tovární Ducati v Austrálii a v Kataru si hodlá upevnit vedení v tabulce šampionátu.

Celý tovární tým Ducati Xerox se již přesouvá do katarského Dohá, kde se již tuto sobotu odehraje druhý závodní víkend mistrovství světa superbiků. Hlavním cílem současného vedoucího muže tabulky Japonce Noriyuki Hagy je upevnit si vedení v šampionátu.
 
Oba jezdci týmu Ducati Xerox absolvovali úspěšnou premiéru na novém motocyklu Ducati 1198 F09 při prvním závodním víkendu v Austrálii. Haga si připsal na své konto první a druhé místo, Michel Fabrizio dokončil závody na Phillip Islandu na páté a šesté pozici. Haga tak nyní vede tabulku s patnáctibodovým náskokem, Fabrizio drží průběžnou šestou příčku.
 
V loňském roce se v Kataru oběma jezdcům týmu Xerox moc nedařilo. Haga zaznamenal svůj nejlepší výkon na Losailu v roce 2006, a to třetí pozici. Michel Fabrizio zde na podiu stál jen v roce 2005 na třetím místě, ale to bylo ještě v supersportech.
 
Noriyuki Haga: „Mohu říci, že s průběhem především prvního závodu na Phillip Islandu jsem spokojený a pokusím se to zopakovat i v Kataru. S výkonem 1198 jsem spokojený a i celý náš tým je fantastický, hodláme navázat na tvrdou práci z Austrálie. Každý ze čtrnácti okruhů pro mne bude velkou výzvou a hlavním cílem bude vždy vítězství.“
 
Michel Fabrizio: „Doufám, že se zlepším oproti Phillip Islandu a to, co se mi tam nepodařilo, se pokusím se udělat v Kataru. V Losailu jsem neměl zatím nikdy moc dobré výsledky, poslední podium jsem zde vybojoval v roce 2005 ještě v supersportech, je tedy ten pravý čas se tam znovu probojovat. Na 1198 se cítím velmi dobře a jsem připravený závodit. Doufám, že tam nebude pršet jako při nedávných testech MotoGP.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...