Guandalini v Brně už jen s Kubou

vydáno 23. 7. 2009, text Jiří Nykodým, foto Ducati

Finanční krize zasáhla i tým Guandalini Racing, který je tak donucen jet pouze s Jakubem Smržem.

Další obětí současné celosvětové ekonomické krize se stal tým Guandalini Racing, který byl donucen se vzdát druhého motocyklu a soustředit se tak pouze na našeho Jakuba Smrže. Od závodů v Brně tak uvidíme na trati pouze jednu modro-žlutou Ducati se startovním číslem 96. Tým učinil rozhodnutí především kvůli tomu, aby se snížili celkové výdaje a umožnili českému závodníkovi co nejlepší podmínky na dokončení letošní sezony.
 
Tým Guandalini odstartoval letošní sezonu s jezdeckou dvojicí Jakub Smrž a Brendan Roberts. Roberts se však nepříjemně zranil během hromadné nehody v první zatáčce na italské Monze a od té doby byl nahrazován španělským závodníkem Gregorio Lavillou. Nyní je jisté, že Lavilla odjel svůj poslední závod za tento italský tým na britském Doningtonu.
 
Smrž je v současné chvíli osmým jezdcem v průběžné tabulce šampionátu a ztrácí 26 bodů na továrního jezdce Yamahy Toma Sykese. Brno je pro Kubu a jeho tým jedním z vůbec nejdůležitějších závodů, protože se jedná o domácí závod a Kubu zde budou podporovat davy fanoušků a nebudou chybět ani jeho sponzoři.
 
„Poslední závod v Doningtonu neprobíhal zrovna ideálně a pak jsem havaroval, něco takového jsem nezažil od závodu ve Valencii. Takové je závodění, teď se soustředím na zbývající závody sezony, protože rozdíly mezi jezdci jsou velmi těsné a každý bod je důležitý. Můj domácí závod v Brně je vždy velmi náročný, protože Masarykův okruh nepatří mezi moje nejoblíbenější, ale rád jedu před davem svých fanoušků - to mi pomáhá dát do toho vše. V současné chvíli nejsem schopný říct, jaký výsledek zde mohu zajet, ale udělám vše pro to, abych opět bojoval o pódium,“ dodal Jakub Smrž.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...