Corser: "Jsme dobře připraveni!"

vydáno 31. 1. 2009, text Jiří Nykodým, foto RZ

Australan Troy Corser společně s týmem BMW absolvovali další testy ve Valencii a Troy si je jistý, že tým je dobře připraven na start sezony.

Troy Corser se po dvoudenním testování ve španělské Valencii, kde BMW navázalo na předešlé testy v portugalském Portimau, cítí dobře připraven na start sezony. Protože v Portimau panovalo počasí závodům motorek velmi nepříznivé, využilo BMW možnost přesunout se do Španělska, kde na okruhu Ricarda Torma pokračovalo v testování svého stroje S1000RR za příznivějších podmínek. Corser ve Valencii celkem odkroužil 156 kol a tým nevynechal ani simulaci závodu, tedy vzdálenost 24 okruhů. Troy uzavřel testy ve Španělsku s časem 1:36 s, a když si vzpomeneme nejrychlejší kolo Noriyukiho Hagy, který zde ve Valencii drží čas 1:35,131 s, tak se zdá, že BMW je opravdu dobře připraveno na start sezony 2009.
 
„Především jsme se snažili dodat technikům a inženýrům dostatek informací a dat k tomu, aby mohli nadále pokračovat ve vývoji naší motorky. Bylo dobré, že jsem mohl zajet i delší vzdálenosti. Teď už se cítím na motorce mnohem lépe a při jízdě nemusím přemýšlet nad jezdeckou pozicí. Našli jsme dobré nastavení podvozku a podařilo se nám zlepšit stabilitu motorky. Zajel jsem i simulaci celého závodu, tedy jízdu na 24 kol, přitom jsem zajížděl velmi konzistentní časy a na konci jsem se cítil velmi dobře. Používali jsme standardní pneumatiky, ale jsem si jistý, že kdyby bylo tepleji, byl bych ještě rychlejší. Kdybych měl závodit už dnes, byl bych šťastný,“ dodal pozitivně naladěný Corser.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...