Checa o sezoně 2009

vydáno 23. 2. 2009, text Jiří Nykodým, foto Honda

Jeden z nejstarších závodníků startovního pole MS superbiků, Španěl Carlos Checa, vyjádřil svoje předpoklady o rozložení sil v letošní sezoně.


Jeden z nejstarších jezdců startovního pole mistrovství světa superbiků, Španěl Carlos Checa nastupuje ke své druhé sezoně v týmu Ten Kate Honda a během testování v Austrálii odhalil svoje předpovědi o rozložení sil v letošní sezoně. Za své největší rivaly považuje Hagu, Fabrizia, Spiese a možná i Sykese. Nezapomíná ani na jména jako Byrne nebo Neukirchner.

„Myslím, že na začátku sezony budou jezdit na čele jezdci jako Haga, Fabrizio, Spies a možná i Sykes. Velmi rychlý bude i Neukirchner a Byrne. Už v testech jely Yamahy velmi dobře, Spies byl zatím vždy rychlejší, ale i Sykes byl v Portugalsku velmi rychlý. Max Neukirchner nám v sobotu ukázal, že s ním musíme také počítat.
V současné chvíli BMW ani Aprilia nebudou bojovat o vítězství, ale jsou to tovární týmy a během sezony se určitě do čela dostanou. Především Corser má mnoho zkušeností a je schopen jet hodně vepředu, uvidíme, jestli mu to nové BMW umožní.
Velký potenciál je i u Aprilie, Biaggi i Nakano jsou velmi zkušení jezdci, a tovární tým Aprilie zapojil do svého projektu velmi schopné a zkušené lidi
U nás uvidíme, Kiyonari už bude znát všechny okruhy, takže si počkáme, co předvede. Jonathan Rea je také velmi rychlý a má velký talent. Má před sebou skvělou budoucnost.
 Letošní sezona bude velmi vzrušující, protože je na startu plno jezdců, kteří jsou schopni vítězit a na podium se vejdou jen tři! “ dodal Carlos Checa.

 

 


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...