BMW udělalo v Brně pokrok

vydáno 1. 8. 2009, text Jiří Nykodým, foto RZ

Australan Troy Corser dosáhl na Masarykově okruhu nejlepší výsledky v letošní sezoně.

Australský veterán závodů WSBK Troy Corser dojel při závodech v Brně na nejlepším umístění v dosavadním průběhu sezony a tyto výsledky označil jako zlomové pro celý tým BMW Motorrad Motorsport. Nový motor, který BMW v Brně nasadilo, si Corser i Xaus vychvalovali a společně s několika dalšími novými díly udělal motocykl S1000RR konkurenceschopnějším. Troy byl schopen zajíždět v kvalifikaci velmi rychlé časy a a několikrát byl i nejrychlejším mužem celého tréninku. Na týmu leží během letní přestávky další nelehký úkol, a to udržet rychlé časy konstantně během celého závodu. 

"Byl to pro nás velmi povzbudivý víkend, bohužel se Ruben zranil. To byla smůla, protože se kvalifikoval hned za mnou a jsem si jistý, že by v závodě také dosáhl na dobré výsledky. Pro nás bylo velmi příjemné, že jsme byli schopni si udržet konzistentní rychlost ve všech trénincích, kvalifikacích a vůbec poprvé jsme postoupili do superpole. To dokazuje, že jsme udělali velký pokrok a určitě se na tom projevily naše testy v Itálii. Víme, jakým směrem se ubírat, ale stále potřebujeme zlepšit sladění podvozku s pneumatikami," řekl Corser 

Týmový manažer Rainer Bäumel okomentoval výsledky v Brně slovy: "Testy v Mugellu nám hodně pomohly a poté následovaly testy v Imole, kde jsme zkoušeli několik nových dílů na motorce. Podařilo se nám vše sladit a udělat velký krok kupředu v celém našem projektu. V srpnu nás čekají další testy se Steve Martinem na Lausitzringu. Tam se zaměříme na vyzkoušení několika nových nastavení mapování motoru. Bude to malý test, který nás může posunout opět kousek dopředu."


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...