BMW se zaměřuje na příští sezonu

vydáno 21. 10. 2009, text Jiří Nykodým, foto BMW

Šéf týmu BMW je spokojen s letošními výsledky a očekává další zlepšování v roce 2010.

Tým BMW Motorrad má za sebou nováčkovskou sezonu v mistrovství světa superbiků a o nadcházejícím víkendu je čeká poslední závod letošní sezony v portugalském Portimau. V letošní sezoně byla v šampionátu obrovská konkurence, snad vůbec největší za celou dvaadvacetiletou historii a německý tým se velmi dobře aklimatizoval a zajel i několik dobrých výsledků. Nyní se podle slov šéfa týmu Berti Hausera hodlají zaměřit na zužitkovaní zkušeností z letošní sezony a společně s Corserem a Xausem vstoupit do příštího ročníku opět silnější.
 
Nejlepším letošním výsledkem týmu je páté a šestí místo, které zajel Troy Corser v Brně a na Nürburgringu. V druhé polovině sezony bylo znát zlepšení, když se jezdci týmu během tréninků a kvalifikací pravidelně pohybovali v nejlepší desítce, někdy i pětce.
 
„Tento rok byl pro nás vzrušující a zároveň také velkým dobrodružstvím. Před sezónou jsme věděli, že tento rok nebude jednoduchý, ale myslím si, že jsme naši premiérovou sezonu v superbicích zvládli dobře. Naše motorka a tým má velký potenciál a během zimy budeme nadále pokračovat ve vývoji a chceme se příští rok vrátit silnější. Jsem šťastný z toho, že máme dvouleté smlouvy s Troyem a Rubenem, takže s námi budou oba pokračovat i příští rok. Byli oba od prvního dne částí týmu a společně s nimi zavládla v týmu fantastická atmosféra. Oba jsou velmi silní a mají na vítězství a já doufám, že jim poskytneme takové podmínky, aby mohli příští rok vyhrávat,“ dodal šéf týmu Berti Hauser.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...