Aprilia dokončila testy RSV 4

vydáno 26. 11. 2008, text Jiří Nykodým, foto Aprilia

Tým Aprilie za pomoci jezdců Nakano, Hoffman a Simoncelli dokončil dvoudenní testování na španělském okruhu Ricarda Torma.

Nováček v šampionátu WSBK Shinya Nakano dokončil společně s Marcem Simoncellim a Alexem Hoffmanem dvoudenní testování nového Superbiku RSV 4 ve španělské Valencii. Nakano, který poprvé jel na nové Aprilii právě zde ve Valencii, odjezdil celkem 141 okruhů a jeho nejrychlejší čas se zastavil na hodnotě 1:35,3 s. Tento čas Shinya zajel právě v druhém dni testů v 69. kole z celkem 72 okruhů.
 
Marco Simoncelli dostal tento test jako poděkování Aprilie za zisk mistrovského titulu. Marco odkroužil na Superbiku RSV 4 celkem 37 okruhů s nejrychlejším časem 1:36,3 s. Marco byl po skončení testu nadšený z výkonu a ovladatelnosti litrového čtyřválce, který přirovnával ke své dvěstěpadesátece.
 
Testovací jezdec Aprilie, Alex Hoffman, také testoval. Bývalý jezdec MotoGP se stále zotavuje ze svého zranění při závodě Supermoto. Přesto Alex odkroužil celkem 90 okruhů a jeho nejrychlejší čas má hodnotu 1:37,3 s.
 
 Tento test prověřil přípravu týmu, který čekají další testy v Jihoafrické republice na okruhu Kyalami, kde už nebude chybět Max Biaggi. Testy v Jihoafrické republice pořádá pneumatikářský dodavatel šampionátu Pirelli a budou zde všechny jeho testovací týmy.
 
Nakano: „Hlavním účelem tohoto testu bylo sžít se s novou motorkou, během mého prvního setkání s ní na závodní dráze. Na začátku to bylo velmi obtížné, protože RSV 4 je chováním velmi odlišná od stroje MotoGP, na kterém jsem dosud závodil. Po několika kolech jsem získal z jízdy lepší pocit a zjistil, na čem je potřeba ještě zapracovat. Stále máme před sebou ještě hodně práce, převážně s elektronikou a systémem brzdění motorem, ale jsem velmi spokojen s tím, co jsme během těchto dvou dní udělali. Tým je na velmi vysoké úrovni a jsem si jistý, že se mi s týmem bude spolupracovat velmi dobře i v budoucnu.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...