Gurecký a Kocourek míří do prestižního šampionátu Northern Talent Cup

vydáno 22. 1. 2020, text Autodrom Brno TZ

Brno – Hned dvojice členů juniorského závodního týmu Automotodromu Brno uspěla s přihláškou do nového mezinárodního šampionátu Northern Talent Cup. Jakub Gurecký a Jonáš Kocourek budou v následující sezóně závodit s nejnadanějšími mladými závodníky ze severní a střední Evropy.

Účast v juniorském šampionátu může závodníkům pomoci v cestě do světových motocyklových sérií. „Jakub s Jonášem dostávají jedinečnou šanci změřit své síly s těmi nejlepšími v jejich věku. Věřím, že pokud zabojují, mají velkou šanci jezdit na předních místech. Na základě svého úspěchu se mohou dostat na dosah závodění na světové úrovni, což by bez účasti v tomto šampionátu bylo o poznání složitější,“ vysvětluje statutární ředitelka společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová. Promotérem Northern Talent Cupu je španělská společnost Dorna, která pořádá světové podniky MotoGP a WorldSBK, nebo spoluorganizuje další mládežnický šampionát Red Bull Rookies Cup.

Jakub Gurecký se na začátek letošní sezóny těší. „Start v šampionátu pro mě znamená novou motivaci a výzvu k dosažení dobrých výsledků. Rád bych se na konci sezóny umístil v desítce nejlepších jezdců. Do budoucna chci zabojovat o účast v Red Bull Rookies Cupu, ale dobře si uvědomuji, že záleží hlavně na mých výkonech a úspěchu v závodech,“ říká čtrnáctiletý rodák ze Zlína. Jakub loni závodil ve španělském poháru Cuna de Campeone. Má za sebou celou řadu úspěchů na domácí i mezinárodní scéně. Je dvojnásobným mistrem České republiky, stejně jako německého poháru ADAC Mini Bike Cup. V roce 2018 skončil druhý na mistrovství Evropy třídy MiniGP.

Účast v Northern Talent Cupu vítá i Jonáš Kocourek. „Splnil se mi sen pro tuto sezónu. Je to skvělá příležitost pro další rozvoj a zároveň šance dokázat, že jsem si zasloužil, abych se stal součástí nového projektu. Mým cílem je jezdit v TOP 3, ale vím, že to bude velice těžké. Konkurence je obrovsky silná,“ hodnotí své šance mladý závodník. Jonáš je mistrem Evropy třídy MiniGP z roku 2017 a mistrem České republiky a Slovenska v minibike kategorii. Sezónu 2019 dokončil na čtvrtém místě v německém ADAC Junior Cupu.

Jezdci do sezóny odstartují během závodního víkendu WorldSBK v nizozemském Assenu. Představí se i v Brně, Northern Talent Cup bude součástí programu Monster Energy Grand Prix České republiky 2020.



Kam dál

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024