Red Bull X-Fighters - Madrid

vydáno 31. 7. 2007, text Radek

Deset účastníků Red Bull X-Fighters doslova létalo na svých posledních třech vystoupeních v rámci seriálu v roce 2007. Býčí aréna v Las Ventas v Madridu se svými 23 000 nadšenými diváky však ohromila svojí atmosférou. V prvním kole se počet závodníků zmenšil z deseti na osm. Němec Busty...

Deset účastníků Red Bull X-Fighters doslova létalo na svých posledních třech vystoupeních v rámci seriálu v roce 2007. Býčí aréna v Las Ventas v Madridu se svými 23 000 nadšenými diváky však ohromila svojí atmosférou.

V prvním kole se počet závodníků zmenšil z deseti na osm. Němec Busty Wolter prohrál s Mattem Schubringem, a Libor Podmol (CZE) porazil Ronnie Rennera. V druhém kole Andrš Villa (NOR) předvedl velmi vyváženou a silnou jízdu, ale nemohl se srovnávat se svým soupeřem Švýcarem Matem Rebeaudem. I když Rebeaud musel všechny jízdy absolvovat se zlomenou rukou, jeho flipy, obraty a další figury byly dokonalé a zajistily mu účast v semifinále. Pro Japonce Eiga Sata byla volba dalšího soupeře mírně řečeno nešťastná, jelikož na start jeho jízdy se postavil také Travis Pastrana. Ač se Japonec snažil ze všech sil, nemohl se vyrovnat jeho výjimečnému stylu. Místní hrdina Danny Torres vyvolával se svými tsunami a flipy nadšení a ovace a zaslouženě zvítězil nad Schubringem. Technicky zdatný Adams se svými Flintstones a Holygrabs porazil Libora Podmola.

Semifinále se odehrálo mezi Pastranou a Torresem. Pastrana předvedl unikátní Saran Flip, Nac Flip, 9 o' clock Indian, Heelclicker a Tsunami Flip. Torres pod tlakem udělal několik chyb, které ho odsunuly na 4. místo. Poté Rebeaud a jeho výkon vyprovokoval soupeře Adamse natolik, že zakončil sérii technických skoků pádem a nárazem do bariéry. Odnesl to zlomený prst a celkově získal 3. místo.

Finále se odehrálo ve velkém stylu, ukázky techniky, síly a letů vzduchem. Exceloval Travis a zaslouženě vyhrál. Vítěz ocenil výkony svých kolegů, zejména výkon Mata Rebeauda se zlomenou rukou. „Je neuvěřitelné, že jsem zvítězil nad všemi těmito skvělými kluky,“ shrnul své pocity v závěru Travis.


Výsledková listina Red Bull X-Fighters Madrid 2007:
1. Travis Pastrana (USA)
2. Mat Rebeaud (SUI)
3. Nate Adams (USA)
4. Dany Torres (ESP)
5. Eigo Sato (JPN)
6. Libor Podmol (CZE)
6. Matt Schubring (AUS)
6. Ronnie Renner (USA)
6. Busty Wolter (GER)
6. Andre Villa (NOR)

Celkové pořadí Red Bull X-Fighters Tour 2007:
1. Travis Pastrana (USA)
2. Mat Rebeaud (SUI)
3. Dany Torres (ESP)


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...