Velké třídy dnes pro KTM

vydáno 29. 3. 2009, text SRP, foto KTM / J. Edmunds

Ve Španělsku pokračovalo mistrovství světa v enduru celkově čtvrtým závodem.

Enduro 1
Simone Albergoni dokázal poprvé v letošní sezoně sesadit z prvního místa finského jezdce Miku Aholu (Honda) a zaznamenat tak pro továrnu KTM první letošní vítězství v této třídě. Trojici rozdílných strojů na stupních vítězů doplnil třetím místem Antoine Meo, startující se strojem Husqvarna.
Z naší dvojice dnes závod dokončil pouze Kuba Horák, který si připsal solidní body za 13. místo. David Čadek závod nedokončil.
V celkové klasifikaci je na prvním místě Mika Ahola, který má 97 bodů, druhý Simone Albergoni letos získal prozatím o osm bodů méně.

Enduro 2
Ve třídě „dvojek“ ve vítězném tažení pokračoval Johny Aubert (KTM), který dnes druhého Joakima Ljunggrena (Husaberg) porazil o rovné dvě minuty. Za celkově dnes prvním Aubertem přijel ve třídě E2 do cíle jako třetí jeho krajan Rodrig Thain (TM). Aubert je na čele i celkové klasifikace, kde má plný počet sta bodů.

Enduro 3
Nejsilnější kategorii opět ovládl domácí Ivan Cervantes, který s továrním motocyklem KTM odsunul na druhé místo svého týmového kolegu Samuli Ara. Třetí přijel do cíle Christophe Nambotin. Cervantes je dalším jezdcem, který v letošní sezoně ještě neztratil ani bod a je tedy na čele průběžné klasifikace se stobodovým ziskem.

Enduro Junior
I mezi mladíky si opět jednoznačně počínal Španěl Oriol Mena, který o více než 40 sekund porazil francouzského jezdce Benoita Fortunata. Třetí skončil domácí nováček Victor Guerrero. Náš Milan Engel dnes dokončil závod na 23. místě. V celkovém pořadí, ve kterém neohroženě vede s plným bodovým ziskem Oriol Mena, má náš junior jeden bod ze druhého portugalského závodu.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...