Rossi vyzkouší obě specifikace Ducati

vydáno 20. 7. 2011, text Jiří Nykodým, foto Ducati

 Před továrním týmem Ducati Marlboro stojí další závodní víkend, tentokrát se pojede na americké trati v Laguně Seca. Pro Nickyho Haydena se jedná o domácí závod s možností předvést se před svými fanoušky, zatímco Valentino Rossi si od nadcházejícího víkendu slibuje další šanci vylepšit své výsledky. Pro závodní víkend v USA se rozhodla Ducati nasadit obě specifikace motocykl Desmosedici, tedy GP11 a i verzi GP11.1. Po volných trénincích se jezdci rozhodnou, se kterou verzí nastoupí do závodu.

Pro závod v Laguně Seca bude již přítomen šéfmechanik Valentina Rossiho Jerremy Burgess, který musel vynechat poslední dva závody.

Valentino Rossi: "Myslím si, že v trénincích vyzkoušíme obě verze našeho motocyklu a po pátku je porovnáme a rozhodneme se, kterou verzi budeme dál používat. Dobře vím, že to nebude snadné, protože se kromě testování potřebujeme v trénincích připravovat na závod. Zároveň si ale myslím, že to je možnost, jak zlepšit naši motorku. Musíme udělat vše. Pro mne znamená Laguna Seca především skvělou zatáčku Corkscrew a také mnoho vzpomínek na závody v minulosti. V roce 2008 jsem tam zažil jeden z mých nejlepších závodů v životě. Zároveň jsem rád, že mohu v týmu zpět přivítat Jerremyho a už se těším, až s ním budu znovu pracovat."

Nicky Hayden: "Ve skutečnosti se už těším na závody v Laguně Seca, protože to je trať, kterou miluji. Jedná se o zábavný okruh a je tam vždy skvělá atmosféra před mými domácími fanoušky. První zatáčka a potom i Corkscrew jsou velmi technické. Pro motocykl MotoGP zde není moc rovinek, spíš je to samé řazení, zatáčení a brzdění. Je důležité zde mít motorku, které důvěřujete a můžete na ní jet agresivně. K mému domácímu závodu sice nepřijíždím zrovna v nejlepší situaci, ale udělám maximum pro to, abych dosáhl na co nejlepší výsledek. Je příjemné, že oba mí bratři pojedou závod AMA a moje sestry pojedou na dvousedlové Desmosedici. Já si myslím, že už ve čtvrtek udělám definitivní rozhodnutí, se kterým motocyklem nastoupím k závodu. Pravděpodobně to bude GP11.1."


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...