V Seattlu vyhrál Villopoto

vydáno 19. 4. 2009, text SRP, foto Kawasaki

Ryan Villopoto poprvé vyhrál závod MS v superkrosu, do čela šampionátu se dostal James Stewart, když Chad Reed se letos poprvé nevešel na bednu.

První triumf pro Kawasaki a Bubba Stewart na čele celkového pořadí. Tak dopadl další závod superkrosového šampionátu USA, který se jezdí zároveň i jako světový superkrosový šampionát, v němž se letos poprvé nedostal Chad Reed na bednu.

V první zatáčce po startu havaroval vedoucí jezdec celkového pořadí Australan Reed. Svou Suzuki ještě sice stačil dostat do závodu, ale jel až na 18. místě. O moc lépe na tom nebyl ani jeho největší konkurent v boji o titul, s Yamahou jezdící Američan James Stewart, který se dostal v první zatáčce do velké tlačenice, problémů s řazením a následného propadu až za elitní top ten. Obě hvězdy následujících 20 kol dotahovaly svou ztrátu, ale na vítězství to již nebylo. Možná by někdo namítal, že druhé místo je úspěch, ale pro jezdce typu Jamese Stewarta nelze v tomto případě o úspěchu hovořit. Reed dojel dokonce až sedmý.

V závodě zvítězil rodák ze Seattlu Ryan Villopoto, který se ujal vedení v desátém kole. Toto vedení udržel až na cílovou čáru, a tak se mohl radovat ze svého vůbec prvního vítězství v americkém šampionátu AMA Supercross. Za druhým Stewartem dojel třetí s tovární Hondou jezdící David Millsaps.

V celkovém pořadí se dva závody před koncem šampionátu na čelo dostal opět Stewart, který má 332 bodů. Druhý je Reed, kterému na Stewarta chybí tři body. Třetí místo drží s 241 bodem Andrew Short.

Předposlední závod sezony měla v Seattlu západní skupina AMA Supercross Lites, která se ke světovému šampionátu připojila po delší pauze. V tomto závodě zvítězil s tovární Suzuki jezdící Ryan Dungey, jenž si tak před posledním závodem sezony upevnil vedoucí místo v celkovém pořadí, kde má nyní devět bodů náskok.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...