V Barceloně nejlepší jezdci KTM

vydáno 18. 11. 2008, text Petr Štola, foto KTM / J. Edmunds

Jezdci továrny KTM ovládli úvodní závod halového světového poháru v enduru, ve španělské Barceloně byli nejlepší Cervantes a Blazusiak.

Bývalý olympijský stadion v Barceloně byl svědkem úvodního kola světového poháru v halovém enduru. Na padesát jezdců bojovalo v kvalifikačních závodech o možnost startu ve třech bodovaných závodech, do kterých postupovali jen ti nejlepší.

1. finálová jízda:
V první finálové jízdě nedělního večera se v hale Palau Sant Jordi zpočátku nejvíce dařilo polskému továrnímu jezdci KTM Tadeuszi Blazusiakovi, který k tomuto závodu přicestoval z USA, kde celou sezonu hájil zájmy svého zaměstnavatele. Populární vyznavač extrémního endura Taddy Blazusiak ovšem chyboval a umožnil tak cestu za vítězstvím domácímu Ivanu Cervantesovi, který také nakonec i zvítězil o necelé dvě sekundy před polským jezdcem. O další tři sekundy zpět přijel do cíle jako třetí další z domácích borců, Xavier Galindo, jenž tak zkompletoval pódium pouze z jezdců KTM.

2. finálová jízda:
Druhá finálová jízda se stala kořistí mladého Thomase Oldratiho z Itálie, tedy opět jednoho z oficiálních jezdců továrny KTM. Stejně jako v první jízdě, tak i v této druhé dojel s minimální ztrátou na druhém místě Polák Taddy Blazusiak. Třetí skončil vítěz úvodní jízdy Cervantes, který tentokrát ztratil na vítězného borce v šestiminutovém závodě osm sekund.

3. finálová jízda:
V jednoznačnou záležitost proměnil Ivan Cervantes poslední jízdu večera, kterou vyhrál s náskokem více než 12 sekund. Na druhém místě se tentokrát představil finský světový šampión Mika Ahola, který byl společně s třetím Alessandro Botturim jediným jezdcem, nepoužívajícím stroj KTM, jenž se dostal během tří bodovaných jízd mezi nejlepší trojici.

Celkové pořadí IEWC 2008 - Barcelona:
Z celkového vítězství se v Barceloně radoval domácí jezdec Ivan Cervantes. Tento Španěl využívající podpory továrny KTM se zároveň dostal i na čelo celkové klasifikace světového poháru, který ovšem pokračuje druhým kolem až v roce 2009, kdy se v závěru ledna jede v italském Janově. Cervantes má na svém kontě celkem 40 bodů, což je o osm bodů více než má druhý Tadeusz Blazusiak. Třetí je po Barceloně Fin Mika Ahola, na jehož kontě je 25 bodů, zatímco čtvrtý Xavier Galindo má bodů 22. Pětici nejlepších doplňuje vítěz druhé barcelonské jízdy Thomas Oldrati, který díky vítězství a dvěma devátým místům má na svém kontě 19 bodů.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...