Timotei Potisek vyhrál tradiční enduro

vydáno 23. 2. 2009, text SRP, foto RZ

Tradiční extrémní závod na plážích Le Touquet vyhrál podruhé v kariéře Francouz Potisek.

Extrémní endurový závod Le Touquet Europale 2009, který se koná na písečných plážích a přilehlém okolí, se letos stal kořistí Timotei Potiska. Francouzský jezdec týmu MC PecqenCourt absolvoval tříhodinový závod s motocyklem Honda v rychlém tempu, které dokázalo držet pouze dalších osm soupeřů. Potisek dokázal zajet celkem 11 sedmnáctikilometrových okruhů za 3:14:06,211 hodiny a zaslouženě tak zvítězit před svým krajanem Yvesem Deudonem (Kawasaki). Třetí místo nakonec patřilo dalšímu francouzskému jezdci, s Yamahou startujícímu Pierricku Pagetovi, který tak bronz získal již počtvrté v řadě.

V závodě, ve kterém startovalo celkem 928 jezdců, se objevilo i několik jezdců světového kalibru. Nejvíce se z těchto jezdců dařilo někdejšímu světovému šampiónu Mickaelovi Pichonovi, který dokončil závod na 5. pozici. S jedním kolem ztráty ale dojel například excelentní „vytrvalec“ Cyril Despres, jemuž patřilo 21. místo. Další kolo ztráty nabral Stephane Boisserie, který přijel na 40. místě, či mistr světa silničních supersportů Sebastien Charpentier, který se strojem Honda CRW450R dokončil závod na pro něj solidním 64. místě. Smůlu měl naopak loňský vítěz Arnaud Demeester, pro něhož snažení skončilo půl hodiny před cílem.

Již v sobotu byl na programu závod čtyřkolek, kterého se zúčastnilo 466 strojů. Nejlepším z nich byl s Yamahou startující Romain Couprie, který za tři hodiny dokázal zajet 12 kol.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...