Crutchlow: "Vše jde podle plánu"

vydáno 10. 12. 2010, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

Brit Cal Crutchlow je přesvědčený, že do únorových testů MotoGP bude úplně v pořádku, stav jeho operovaného ramene se lepší.

Jezdec týmu Monster Yamaha Tech 3 Brit Cal Crutchlow si je jistý, že do prvního testu královské kubatury MotoGP v roce 2011 na začátku února v malajském Sepangu již bude fit. Pětadvacetiletý britský závodník podstoupil minulý týden v Manchesteru plánovanou operaci ramene, které si zranil už na konci roku 2009.

„Havaroval jsem na konci roku 2009 a při následném pádu jsem si poranil vazy v rameni, bylo to velice podobné zranění, jako měl letos i Valentino Rossi. Celý letošní rok jsem s tím závodil, takže se stav ramene výrazně zhoršil. Jakmile jsem šel na operaci a lékaři rameno otevřeli, zjistili, že je vše horší, než původně očekávali. Udělali pro mne to nejlepší, co bylo v jejich silách a bylo mi řečeno, že bych se měl znovu plně uzdravit. Podle doktorů bych měl následující test na začátku února bez problémů stihnout, s výsledky operace byli všichni spokojení. Mám před sebou tři týdny s dlahou, ale každý den chodím na fyzioterapie a stav ramene se postupně zlepšuje. Také trávím každý den hodinu a půl v přetlakové komoře, která hodně pomáhá urychlit hojení. Když si sundám dlahu, mohu už s celou rukou normálně pohybovat. Rameno se už může pohybovat téměř v celém rozsahu, jen sval mám ještě bolestivý, ale to se dá očekávat při takové operaci,“ řekl Cal Crutchlow.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...