Speedway GP - hodnocení jezdců

vydáno 28. 4. 2009, text PtP, foto autor

Grand Prix České republiky byla prvním podnikem nové sezony. Jak ji a také svůj vstup do šampionátu hodnotí někteří jezdci?

Emil Sajfutdinov

Už od doby, kdy jsem vyhrál své první juniorské finále, jsem snil o vítězství v Grand Prix. Teď se mi to podařilo. Musím tak poděkovat všem, kteří mi na této cestě pomohli, od rodičů počínaje, přes trenéry, až po členy týmu. Uvidíme, jak se mi bude dařit v následujících závodech.


Fredrik Lindgren

Podruhé už mi uniklo vítězství v závodě GP, ale přesto jsem s dneškem velice spokojený. Dařilo se mi totiž po celou dobu podávat velice vyrovnané výkony. Měl jsem dobré starty a vlastně mi vycházelo vše, takže to je podle mě dobrý vstup do sezony. Jsem zase o jeden rok starší a o jeden rok zkušenější, což se projevilo hned při prvním závodě. Prostě se cítím ve formě, a také motocykl mi jede dobře.

Velkou výzvou je závod doma v Gothenburgu, kde bych mohl „prokletí“ druhého místa prolomit. Já se ale soustředím vždy jen na následující závod. Teď se dojezdilo v Praze, takže přemýšlím o Leszně. Až se odjede závod tam, začnu se teprve soustředit na závod ve Švédsku. Ale určitě bych tam chtěl podat co nejlepší výkon.


Jason Crump

Jsem rád za to, že jsem se vůbec dostal do finále, protože večer pro mě nezačal úplně nejlíp. Nicméně po semifinále jsem veřil, že můžu vyhrát. Třetí dráha na startu mi vyhovovala, ale v jízdě jsem udělal příšernou chybu, kvůli které jsem nakonec dojel až třetí. Něco takového se mi naposled stalo snad před patnácti lety.

Pro letošní šampionát se favorizovali dva jezdci, já a Nicki Pedersen. Ve startovní listině je ale šestnáct jezdů, všichni jsou velmi dobří a všichni jsou schopni vyhrávat. Nakonec se to potvrdilo i tady v Praze. Fanoušci a jezdci byli šokováni, jakým způsobem se dařilo ruskému závodníkovi. Když on se narodil, tak já už závodil, ale to, co tady předvedl, bylo naprosto neuvěřitelné.


Matěj Kůs

Nevím, jestli to je odraz mých schopností, nebo jsem jenom neměl den, každopádně to beru jako cennou zkušenost, i když to dopadlo daleko pod moje očekávání. Bohužel se mi nepodařilo nastavit pořádně motorky a také dráha byla úplně jiná než ta, na které jsem trénoval v pondělí. Nedalo se na ní vůbec předjíždět. Nebýt tam Emila, asi by to byly pro diváka pěkně nudné závody.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...