LCR i příští sezonu s Hondou

vydáno 18. 8. 2010, text Jiří Nykodým, foto Honda

Soukromý tým Lucia Cecchinelliho je velmi blízko podpisu nové smlouvy s HRC.

Soukromý tým Honda LCR pod vedením bývalého závodníka Lucia Cecchinelliho je velmi blízko k prodloužení smlouvy s továrnou Honda, která by mu zaručila motocykl Honda RC212V i pro příští sezonu. Podle Cecchinelliho už došlo k ústní dohodě a samotná smlouva by měla být definitivně stvrzena podpisem v následujících týdnech.

„Už mi řekli, že by s nám i nadále velmi rádi spolupracovali. Doposud jsme žádnou smlouvu nepodepsali, ale i já bych s Hondou velmi rád pokračoval i v příští sezoně. V současné chvíli to vypadá tak, že Honda má v plánu pokračovat i v příštím roce se stejnou filozofií. To znamená, že na začátku sezony dostanou všichni její jezdci totožný motocykl. Jakmile ale odstartují zimní testy a první závody, začne se tovární motorka postupně vyvíjet, především její podvozek. Stejně jako v letošním roce bude také platit to, že nejlepší nezávislý jezdec bude dostávat také nejlepší materiál,“ řekl Cecchinello.

Boss týmu LCR Honda také zdůraznil, že ani v polovině sezony se jejich motocykl od strojů v továrním týmu nijak zásadně neliší.

„Když se dnes podívám na motorku, kterou používá Dovizioso a Pedrosa a potom na tu naši, nevidím tam žádný velký rozdíl. Je tam pár jiných plastů a otvorů pro nasávání vzduchu, ale rozhodne nemáme motorku, který by byla o jednu sekundu na kolo pomalejší,“ řekl na závěr Checchinello.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...