Smolné pondělí pro Carlose Checu

vydáno 1. 6. 2010, text Jiří Nykodým, foto Ducati Althea

Ve dvou závodech vedl a dva závody nedokončil pro poruchu motocyklu - takové je hodnocení dvou superbikových jízd v podání Carlose Checy.

Soukromý superbikový tým Ducati Althea a především jeho jezdec Španěl Carlos Checa opouští americký kontinent s velmi smíšenými pocity. Po celý víkend odváděl Carlos skvělé výsledky a v první jízdě se velmi brzy dostal do vedení závodu a jel si neohroženě pro vítězství. Poté ale přišel problém s motocyklem Ducati, Carlos závod nedokončil a z jistých 25 bodů byla najednou nula. Podobný scénář se odehrál i v druhé superbikové jízdě, kde Checa opět přenechal vítězství druhému Biaggimu. Podle slov z týmu Carlose v prvním závodě zastavila elektronika, druhou jízdu předčasně ukončila mechanická závada na motocyklu.
 
„Vše nám šlo dobře - práce, přípravy, výkony a poté i samotné závody. Bohužel ale výsledky nakonec nepřišly. Tohle se mi ještě nikdy před tím nestalo! Byli jsme zde opravdu silní a Ameriku nebudu opouštět se sklopenou hlavou. Musíme na tento víkend co nejdříve zapomenout a plně se soustředit na blížící se testy v Misanu a také na příští závod, vím, že na tom okruhu umím zajet dobře. Bohužel takové jsou závody ... ,“ řekl Carlos Checa.
 
Týmový manažer Genesio Bevilacqua dodává: „Po výsledcích během všech tréninků, kvalifikací a i samotných závodech, které jsme vedli, jsme opravdu zklamaní. Jak řekl Carlos, musíme tento víkend hodit za hlavu a jakmile porozumíme důvodům dnešních problémů, budeme se koncentrovat na Misano. Carlos předvedl, že dokáže vést závody, což nám dalo určitou sílu do další práce. Bohužel v závodech vás občas potkají dny jako tento, každopádně v Misanu chceme znovu bojovat na čele.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...