Rossiho nahradí Wataru Yoshikawa

vydáno 24. 6. 2010, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

Yamaha oznámila jméno náhradníka za zraněného Valentina Rossiho u továrního týmu.

Yamaha včera oznámila jméno jezdce, který od Grand Prix Katalánska nahradí zraněného Valentina Rossiho. Na druhém motocyklu továrního týmu Fiat Yamaha uvidíme dlouholetého testovacího jezdce Yamahy - jednačtyřicetiletého Japonce Wataru Yoshikawu. Yoshikawa je dvojnásobný superbikový mistr Japonska, který pojede minimálně ve třech závodech MotoGP - v Katalánsku, na Sachsenringu a v Laguně Seca. Co bude dál, se uvidí podle aktuálního zdravotního stavu Valentina Rossiho.
 
„Zvažovali jsme různé možnosti a kandidáty, abychom dočasně zaplnili místo na motocyklu v týmu Fiat Yamaha. Měli jsme v plánu použít jezdce z rodiny Yamaha Motor a Tech 3, ale každý jezdec, o kterém jsme uvažovali, je aktivním závodníkem a jeho přesun do týmu Fiat Yamaha by vytvořil další problém v jiném týmu. Nakonec jsme tedy po dlouhém zvažování vybrali Wataru Yoshikawu, našeho japonského testovacího jezdce. Provizorní plán počítá se třemi závody, ale plán ještě upravíme, jakmile budeme vědět více o současném zdravotním stavu Valentina a jeho očekávaném termínu návratu,“ řekl ředitel závodního oddělení Yamahy Lin Jarvis.
 
Samotný Yoshikawa, který v MotoGP závodil na divokou kartu naposledy v roce 2002, svoji novou příležitost okomentoval slovy: „Jsem moc rád za šanci nahradit Valentina u továrního týmu, zatímco se bude zotavovat, aby mohl znovu závodit v MotoGP. Při pohledu na výsledky týmu Fiat Yamaha, kterých dosáhli v letošní sezoně, vidím, že vývoj během zimy byl správný. Těším se na to, že budu moci získat nějaké skutečné závodní informace, které pomohou k dalšímu vývoji M1.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...