Repsol připraven na Dakar

vydáno 20. 11. 2008, text Petr Štola, foto RZ

V madridském centru firmy Repsol proběhlo včera představení týmu Repsol KTM, který se připravuje na náročný Dakar.

Celkově 9500 kilometrů, z toho 5600 ostrých speciálů v Argentině a Chile. Náročných 20 etap napříč tvrdou Patagonií, rozpálenou pouští Atacama, či chladnými výběžky vysokých And. Tak taková bude letošní Rally Dakar, která bude odstartovaná 3. ledna 2009 v argentinském hlavním městě Buenos Aires. V madridském sídle společnosti Repsol YPF proběhlo včera oficiální představení jednoho z největších favoritů motocyklové části letošního Dakaru, tedy továrního týmu Repsol KTM. S motocykly KTM 690 Rally se na náročnou dálkovou soutěž vydají Marc Coma, Jordi Viladoms a Gerald Farres.

Cílem týmu Repsol KTM je vítězství v soutěži, tím kdo by měl po dvaceti etapách zvednout nad hlavu pohár pro vítěze, je zkušený Marc Coma. “Jsem před startem optimistický, terén, kterým pojedeme, je naprosto úžasný,“ říkal při prezentaci svého týmu Marc Coma. “Samozřejmě, že pro vyznavače klasiky to není Afrika, ale i zde je mnoho nádherných míst. Bude to navigačně velmi náročné, těžký bude terén, zejména pak v poušti.“

Jordi Viladoms i Gerald Farres si jedou pro dobrý výsledek, přesto se oba vyjádřili v duchu týmové práce. Jednoznačným cílem pak pro ně je podpora Marca Comy v jeho cestě za celkovým triumfem. “Dakar je týmová práce, takže hlavním cílem je podpora Marca v boji o vítězství,“ říká Jordi Viladoms.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...