Neděle jako sobota

vydáno 22. 3. 2009, text SRP, foto KTM / J. Edmunds

Naprosto stejné pořadí na prvních místech všech kategorií zaznamenal nedělní závod GP Portugalska.

Enduro 1
Mika Ahola z Finska (Honda) si zopakoval včerejší vítězství a po dnešním triumfu se usadil na čele průběžného hodnocení třídy E1. Na druhém místě skončil v dnešním závodě Simone Albergoni, který se svou Yamahou odsunul na třetí místo Thomase Oldratiho, jezdce továrny KTM. Albergoni je na druhém místě i v celkové klasifikaci, kde je osm bodů za vedoucím Aholou. Třetí je Antoine Meo, jenž ztrácí další čtyři body.
Naši David Čadek a Jakub Horák si připsali body i dnes, když Čadek dokončil závod na 16. místě, zatímco Horák byl hned za ním. V celkovém pořadí patří naší dvojici 16., resp. 17. místo.

Enduro 2
Johny Aubert s tovární KTM si dojel pro svých dalších 25 bodů a i on je bez ztráty jediné květinky na čele celkového pořadí. Na druhém místě dnes dojel španělský jezdec Cristobal Guerrero, třetí byl Rodrig Thain. Ten je na třetí pozici i v celkovém pořadí, kde je mezi ním a vedoucím Aubertem vklíněn Ital Alessandro Belometti.

Enduro 3
Ve „trojkách“ zvítězil španělský jezdec Ivan Cervantes, který dnes na druhou pozici poslal Francouze Nambotina a na třetí jeho krajana Guillaumeho. Cervantes je i na čele celkové klasifikace, kde je na druhém místě Francouz Nambotin a na třetím Fin Samuli Aro.

Enduro Junior
I v juniorské kategorii zvítězil jezdec, jenž se radoval po sobotním závodě. V tomto případě to byl Španěl Oriol Mena, který na druhé místo poslal Francouze Jollyho a na třetí svého krajana Santolina. V celkové klasifikaci je za Menou opačné pořadí oproti dnešnímu závodu, tedy druhý je Santolino, třetí Jolly.
Náš Milan Engel si dojel pro první bod, když byl dnes klasifikován na posledním bodovaném, tedy dvacátém místě. V celkové klasifikaci je Engel s jedním bodem na 24. pozici.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...