Nahradí Crutchlow Rossiho v MotoGP?

vydáno 12. 6. 2010, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

Jako o dalším možném kandidátovi na sedlo druhé tovární Yamahy se hovoří o Calu Crutchlowovi.

Zatímco tovární tým Fiat Yamaha stále vyčkává s oznámením náhradního jezdce za zraněného Valentina Rossiho, nadále pokračují spekulace o tom, kdo skutečně usedne do sedla druhé tovární Yamahy YZR-M1. Pravidla šampionátu MS silničních motocyklů týmu nařizují nejpozději za dva závody dosadit za zraněného jezdce náhradníka - z této rovnice tedy vychází Grand Prix Katalánska, která se jede 4. července ve španělské Barceloně.

 

Podle dosavadních informací byl nejpravděpodobnějším kandidátem zkušený americký závodník Colin Edwards, jenž již v továrním týmu Yamahy působil. Jako druhá možnost začíná být skloňováno i jméno úřadujícího mistra světa supersportů a současného jezdce továrního týmu Yamahy v MS superbiků - Brita Cala Crutchlowa. Colin Edwards v rozhovoru přiznal, že je u týmu Tech 3 spokojen a pokud to nebude nutné, do továrního týmu se přesouvat nebude. Je tedy možné, že v sedle továrního motocyklu při závodech v Barceloně, Sachsenringu a Laguně Seca uvidíme Crutchlowa?

 

„Pokud to nebude nezbytně nutné, tak bych se do továrního týmu nevracel. Jsem spokojený tam, kde teď jsem. Pokud ale bude Yamaha potřebovat informace a budou toho názoru, že zrovna já jsem ten pravý, tak uvidím, co se bude dít. Já jsem ale šťastný na svém místě,“ řekl Colin Edwards.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...