Náhrada za zrušený Dakar

vydáno 6. 2. 2008, text -rodji-

Cenou "útěchy" účastníků zrušené Rally Dakar bude Středoevropská rallye, jejíž trasa povede Maďarskem a Rumunskem. Stane se tak novým závodním seriálem a jeho první díl odstartuje letos v dubnu. V pondělí to oznámil ředitel dakarského dobrodružství Etienne Lavigne. Středoevropská rally se bude kon...

Cenou "útěchy" účastníků zrušené Rally Dakar bude Středoevropská rallye, jejíž trasa povede Maďarskem a Rumunskem. Stane se tak novým závodním seriálem a jeho první díl odstartuje letos v dubnu. V pondělí to oznámil ředitel dakarského dobrodružství Etienne Lavigne. Středoevropská rally se bude konat ve dnech 20. až 26. dubna. Rally, jejíž délka trasy činí bezmála 3000 km, odstartuje v maďarské metropoli Budapešť, povede přes rumunské Karpaty zpět do Maďarska. Tradiční cíl předchůdkyně Dakaru, Růžové jezero, teď nahradí jezero Balaton.

Původně se tato rallye měla stát součástí seriálu závodů s označením Dakar až od roku 2009, avšak letošní události, které vedly ke zrušení jubilejního ročníku pouštní rallye kvůli hrozbě teroristických útoků, donutilo její pořadatele zavedení urychlit. Letos na podzim by se měla stát součástí Dakaru také soutěž v Portugalsku. Příští rok v lednu má přijít na svět nový Dakar, jehož dějištěm bude podle zatím dostupných informací Jižní Amerika. Hovoří se konkrétně o Chile a Argentině. Do budoucna se počítá kromě kromě "velkého" Dakaru s ještě dalšímy třemi rallye, které budou dohromady pořádány pod značkou Dakaru.

"Bylo nutné nabídnout účastníkům rallye opravdovou soutěž, aby zachránili své sponzory i svou finanční situaci", uvedl Lavigne k projektu Středoevropské rallye.

Účastníkům, kteří měli být na startu Rallye Dakar, se bude počítat snížené startovné 300 €, ostatní zájemci budou muset počítat se startovným od
3000 do 7000 €.


Přečtěte si také

Dakar 2008 zrušen!  4. 1. 2008  
Nick Sanders pokračuje do Timbuktu.  7. 1. 2008  
O Dakaru je již rozhodnuto  11. 2. 2008  

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...