Mikulášské závody – fotogalerie a výsledky

vydáno 7. 12. 2008, text Petr Štola

Strakonická pískovna zažila loučení se sezonou, čtyřkolky a motocykly se rozburácely naposledy v tomto roce v rámci Essox CC Cupu.

Velmi pěkné počasí přivítalo více než stovku účastníků Mikulášských závodů v Cross Country čtyřkolek a motocyklů, které byly rozděleny do čtyř kategorii.


Jako první se na trať strakonické pískovny vydali čtyřkolkáři amatéři. Po 45 minutách si pro vítězství dojel David Buříval, který o pouhých 18 sekundy porazil Davida Babku. Na třetím místě si pro bronzovou medaili dojel Vlasta Dušek, který ovšem již ztratil více než minutu.


Mezi profesionály, tedy jezdci s licencí, jako první dostal do cíle svou čtyřkolku Franta Novotný, kterého následoval Radek Procházka. Ten na vítěze ztratil 23 sekund. O dalších šest sekund později přijel do cíle Tomáš Kubiena.


Po polední pauze přišli na řadu motocyklisté, kteří jeli v částečně pozměněné trati. Mezi amatéry si skvěle počínal Václav Kutman, který jako jediný ujel 14 kol, zatímco všichni ostatní jezdci zajeli 13 a méně okruhů. Na druhém místě skončil Jan Dobner, který si vyjel 21 sekund náskoku na třetího v cíli, Michala Skardu.


Nejtěžší okruh čekal na kategorii motocyklistů s licencí, kde se představilo několik skvělých závodníků z různých motocyklových šampionátů naší republiky. Byla zde jména jako Vodochodský, Bareš, Zeman, Hošek, Ježek, Dolejš, či Uher. A právě posledně jmenovaný se nakonec radoval z celkového prvenství, když hodinový závod vyhrál s čtrnáctisekundovým náskokem. Za vítězným Petrem Uherem přijel do cíle na druhé pozici Radek Bareš, třetí skončil Jan Zeman.




Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...