Meregalli o letošní sezoně

vydáno 16. 6. 2010, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

Šéf továrního týmu Yamaha Sterilgarda hodnotil první polovinu letošní sezony.

Šéf stále ještě úřadujícího mistrovského týmu Yamaha Sterilgarda - Massimo „Maio“ Meregalli hodnotil úvodní polovinu letošního ročníku superbikového šampionátu.
 
Začátek sezony byl pro tým, který opustil úřadující mistr světa Ben Spies, více než obtížný. Yamaha nastoupila do letošní sezony s dvěma novými závodníky - mistrem světa supersportů Calem Crutchlowem a navrátilcem z MotoGP Jamesem Toselandem. S problémy na začátku sezony se tým rychle vypořádal a do závodů v Misanu dosáhli jeho jezdci na sedm pódiových umístění, bohužel k této statistice patří i pět velkých porcí smůly, které jezdcům zmařily šanci na další dobré výsledky.
 
„První polovina sezony pro nás byla mnohem obtížnější, než jsem si myslel a než všichni očekávali. Dosáhli jsme ale mnoho zlepšení, která následovala po připomínkách našich jezdců. Zároveň nás také mnohokrát pronásledovala smůla. Samozřejmě jsem před sezonou očekával, že budeme mnohem blíže předním jezdcům - my ale budeme pokračovat v naší práci až do konce sezony a postupně se budeme zlepšovat. Na současné motorce máme mnohem vyšší výkon než na té loňské, ale rozhodli jsme se nepoužívat novou palivovou nádrž. Pracujeme stále především na elektronice a zlepšení jízdních vlastností motocyklu. V porovnání s loňskou motorkou je tato mnohem lepší, jenže zlepšily se všechny továrny. Letošní rok je mnohem obtížnější, je zde mnohem více jezdců, kteří mají na to, aby bojovali o vítězství v každém závodě,“ řekl Massimo Meregalli.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...