ME již tento víkend

vydáno 10. 10. 2008, text Petr Štola

Již o tomto víkendu se dozvíme jména letošních mistrů Evropy silničních motocyklů.

Nový model evropského šampionátu bude vrcholit víkendovým finále na španělském okruhu Albacete. Tam se dostali nejlepší jezdci z vybraných národních šampionátů, ale také z evropského poháru, jenž nahradil právě starý evropský šampionát, či šampionátů Skandinávie, východní Evropy a Alpe Adrie.

Přes čtyřicet jezdců v každé ze tří kategorií se popere v jediném závodě o pozici šampiona starého kontinentu. Závody se uskuteční pro kategorie 125GP, Supersport a Superstock 1000. Mezi startujícími jezdci bude i několik našich zástupců. Ve třídě 125GP se představí Michal Prášek, ale především Karel Pešek. V supersportech to pak bude Jiří Brož a Michal Filla, Radomil Rous svou účast odřekl.

Součástí mistrovství Evropy v Albacete bude i poslední závod letošního ženského šampionátu stejné úrovně, který se na rozdíl od mužského šampionátu ještě jede dle klasického formátu, tedy na několik samostatných závodů. V Albacete pojedou dívky a ženy svůj třetí závod, ty dva předchozí jely v italském Misanu a nizozemském Assenu. Zde budeme mít své žhavé želízko v podobě Markéty Janákové, která je v současnosti na vedoucím místě průběžné klasifikace ženské kategorie do 600. Markéta má shodně bodů s druhou Iris Ten Kate, a tak je jasné, že evropskou šampionkou se stane některá z této dvojice.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...