Kuba Smrž už v Brně na Aprilii!

vydáno 2. 7. 2010, text Jiří Nykodým, foto B&G Racing

Dnes byla oznámena důležitá zpráva pro všechny fanoušky našeho Jakuba Smrže - od závodů v Brně pojede na motocyklu Aprilia RSV4!

Italský závodní tým Pata B&G, ve kterém jede náš Kuba Smrž, dnes oznámil zásadní změnu - od příštího víkendu v Brně přechází tým od motocyklu Ducati na stroj Aprilia. 

Podle některých zpráv továrna Ducati týmu Kuby Smrže již delší dobu poskytovala téměř nulovou podporu a nedodávala žádné nové díly, což bylo příčinou hned několika případů, kdy Kuba nemohl závod pro technické problémy ani dokončit. Dalo se tedy čekat, že tým pod vedením Mirco Guandaliniho a Marca Borcianiho bude jednat a pokusí se co nejdříve tuto situaci vyřešit. 

Nakonec bylo tedy rozhodnuto, že tým začne již od brněnského závodu používat motocykly Aprilia RSV4, které v letošním roce patří k těm nejvíce konkurenceschopným strojům v celém startovním poli, přece jen tuto motorku sedlá i současný lídr šampionátu Ital Max Biaggi. 

O tomto víkendu by měl Kuba na brněnském okruhu v rámci agenturních jízd testovat motocykl Aprilia RSV4, který bude mít zapůjčený od týmu svého otce (MS Racing jede FIM Superstock 1000 právě se strojem RSV4). 

Mirco Guandalini situaci komentuje slovy: "Je to důležitý krok jak pro náš tým, tak i pro továrnu Aprilia. Jsme na začátku spolupráce, kdy budeme mít dostatek času, abychom se dobře připravili na sezonu 2011. Velký dík patří všem našim sponzorům, kteří tento krok umožnili. U Ducati jsme si několikrát stěžovali a nedostavila se žádná změna, tak jsme se rozhodli vzniklou situaci vyřešit tímto způsobem. Věřím, že Kubovi bude čtyřválec sedět a dosáhne na dobré výsledky."


Diskuze k článku

Paulo 2. 7. 2010
No to je bomba!!! Sice jsem myslel, že by mohlo vyjít BMW ale o Aprilce se mluvilo už před sezonou. Ať to Kubo jede !!!

majkl 3. 7. 2010
Super zpráva tak ať to jede v Brně budeme fandit !!!!

tata 9. 7. 2010
Přeji touto cestou momentálně našemu bezkonkurenčně nejlepšímu závodníkovi co nejrychlejší přechod na nový stroj a at všem ukáže jak je super jezdec o čemž není pochyb A věřím že nikomu nebude vadit že úzpěchy jen tak rychle nepřidou protože sedlá úplně jiný stroj. Go Kuba Go.

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...