Korsumäki do čela mistrovství světa

vydáno 7. 3. 2009, text SRP, foto RZ

Finský jezdec Niko Korsumäki se dostal do čela mistrovství světa ve snowcrossu.

Druhý závod třídílného mistrovství světa ve snowcrossu se dnes konal v norském Opddalu. Jako tradičně na jezdce čekaly dvě samostatně bodované rozjížďky, do kterých se přihlásilo celkem 25 závodníků, kteří byli tentokrát pouze ze severských zemí. Dva kvalifikační závody a jedna opravná jízda určily dvacítku vyvolených, kteří odpoledne nastoupili k samostatným rozjížďkám.

V první rozjížďce zvítězil švédský jezdec Peter Erikson, kterého následoval Fin Niko Korsumäki. Na třetím místě dojel další Švéd Dan Lang. Čest domácích jezdců zachraňoval čtvrtým místem Jostein Biti. Smůlu měl vedoucí jezdec průběžné klasifikace letošního šampionátu a obhájce světového titulu Emil Oehman, který po chybě a následné havárii jízdu vůbec nedokončil. Jako dvacátý poté obdržel pouhý jeden bod, čímž si velmi zkomplikoval cestu za obhajobou světové koruny.

Emil Oehman si chtěl spravit náladu alespoň dobrým výsledkem ve druhé rozjížďce. Tu se mu nakonec podařilo vyhrát. Zisk 25 bodů ho tak udržel v naději na úspěšnou obhajobu, která vyvrcholí za tři týdny na jeho domácí dráze. Za Oehmanem dojel ve druhé rozjížďce Peter Erikson, který se tak stal celkovým vítězem druhého závodu, ale který se také v celkové klasifikaci posunul na druhé místo. Třetí pozici si ve druhé rozjížďce vybojoval teprve šestnáctiletý Švéd Petter Narsa.

Do čela celkové klasifikace letošního světového šampionátu se dostal Niko Korsumäki, který si ve druhé jízdě připsal 15 bodů za šesté místo. V celkovém pořadí má Korsumäki 82 bodů a vede tak o pouhé dva body před Peterem Eriksonem. Na třetím místě je Emil Oehman, jenž na Korsumäkiho ztrácí devět bodů.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...