Yamaha stále ztrácí na Hondu

vydáno 25. 8. 2011, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

Úřadující mistr světa královské kubatury MotoGP Španěl Jorge Lorenzo přiznal, že i přes mnoho nových dílů na motorce to pořád nestačí na nejrychlejší Hondy, které jsou stále o kousek lepší. Už během předsezónních testů Lorenzo prohlásil, že obhajoba mistrovského titulu letos nebude procházkou růžovým sadem.

„Už během zimních testů se ukázalo, že letos nebudeme natolik konkurenceschopní, jako v loňském roce. Byli jsme hodně daleko za Hondou a až na konci června jsme udělali několik změn, které nás při Grand Prix v Assenu posunuly o pár desetin sekundy kupředu.Nyní už mohu skoro v každém závodě bojovat o vítězství, Hondy jsou ale stále ještě o něco rychlejší. Nevím přesně, kde ztrácíme, je to ve všech oblastech jen malá ztráta. Něco ztrácíme při řazení rychlostí, trošku ztrácíme na výkony a možná by nám pomohla o něco lepší trakce. Naopak si myslím, že na brzdách a naše rychlost v zatáčkách jsme silní. Potom ale ztrácíme hodně času na výjezdech ze zatáčky,“ zhodnotil situaci Lorenzo.

I přes skoro neporazitelné Hondy Jorge stále neztrácí svoji naději na obhajobu mistrovského titulu.

„Budu dál bojovat až do posledního závodu. Samozřejmě to bude letos mnohem obtížnější, ale to nezáleží na mé motivaci. Je to především o Hondách, které přes zimu hodně posílily,“ dodal Lorenzo.



Diskuze k článku

grey003 26. 8. 2011
Neztrácí naději a bude bojovat. Inu, ale to je asi tak všechno, co může udělat, ale ne každá snaha je korunována úspěchem.

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...