James Toseland končí

vydáno 9. 9. 2011, text Jiří Nykodým, foto BMW

Britský závodník James Toseland dnes oznámil, že se rozhodl ukončit ve věku 31 let svoji aktivní závodní kariéru. Důvodem je stále nevyléčené zranění zápěstí, které si James přivodil při pádu na španělském okruhu Motorland Aragón před několika měsíci.

Jak Toseland uvedl na svých webových stránkách: „Už nikdy nebudu plně fit na to, abych mohl závodit na nejvyšší úrovni. Zároveň ale dodávám, že jsem z této situace velmi smutný.“

James Toseland havaroval a zranil se při testovacím dni na Aragónu v průběhu března. Poté vynechal následující závody na Donington Parku, Assenu a v Monze. Nakonec se Toseland pokusil vrátit do sedla závodního motocyklu v červenci na brněnském Masarykově okruhu, ale po prvních trénincích zjistil, že nastoupení do závodu by bylo zbytečným trápením.

„Chtěl jsem všem mým fanouškům napsat dopis, který vysvětluje mé rozhodnutí skončit se závoděním. Všem chci poděkovat za skvělou podporu po celou dobu mé závodní kariéry. Jak všichni víte, mám za sebou obtížnou dobu, kterou jsem prožíval po zranění zápěstí při testu na okruhu Motorland Aragón. Už tehdy jsem byl varován, že takové zranění může ohrozit moji kariéru, ale já jsem udělal maximum pro to, aby se stal pravý opak. Snažil jsem se bojovat, ale pak jsem opět havaroval při příšerných podmínkách na Nürburgringu. Při následné prohlídce mi bylo řečeno to nejhorší, co jsem očekával. Kdybych to měl shrnout, nemám dostatečný cit a sílu v zápěstí, což je nezbytné pro motocyklové závody. Nemyslím si, že by to vyléčila fyzioterapie. To vše mne dovedlo k rozhodnutí ukončit závodní kariéru,“ řekl James Toseland.



Přečtěte si také

Elías míří do superbiků  13. 9. 2011  

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...