I napočtvrté Krasnikov

vydáno 15. 2. 2009, text SRP, foto RZ

I ve čtvrtém závodě letošního světového šampionátu ploché dráhy na ledě zvítězil Rus Krasnikov.

V ruské Ufě pokračovalo čtvrtým kolem letošní mistrovství světa ploché dráhy na ledě. Po třech vítězstvích v předchozích závodech si další triumf připsal domácí jezdec Nikolai Krasnikov, který tak potvrdil svou neotřesitelnou pozici světové jedničky. Krasnikov dnes ztratil jeden jediný bod, když ve své první rozjížďce podlehl krajanu Daniil Ivanovovi, jenž nakonec skončil druhý, když na svého reprezentačního kolegu naopak nestačil v závěrečné finálové jízdě. Ta se dnes stala pouze záležitostí domácích borců. Třetí místo vybojoval Dmitri Khomitsevich, čtvrtý nakonec dnes skončil Junir Bazeev.

Nejlepší jezdec z jiného státu než Ruské federace byl až šestý Franz Zorn z Rakouska, který dnes jel až finále B a v něm nestačil na domácího Vitalije Khomitseviche. Náš Antonín Klatovský dnes neměl tak úspěšný den jako včera, což potvrdil svým startem pouze ve finále D. V něm naštěstí dokázal zvítězit a tím si zajistit lepší bodový přísun. Klatovský tak dnes skončil na 13. pozici.

V celkové klasifikaci letošní ledařské světové sezony je na čele Nikolai Krasnikov, který má po čtyřech závodech plný bodový zisk sta bodů. Druhý je nyní Daniil Ivanov, který prozatím získal 74 bodů. Na třetí místo klesl Franz Zorn, jenž na Ivanova ztrácí 9 bodů. Náš Antonín Klatovský se posunul o jednu pozici, pomohla mu k tomu neúčast Rakušana Haralda Simona, který po včerejším pádu dnes do závodu nenastoupil. Klatovský se díky svým dnešním šesti bodům dokázal přes Rakušana dostat, když na něj má nyní 4 body náskoku.

Šampionát mistrovství světa ploché dráhy na ledě má teď menší přestávku. Po čtyřkolovém ruském „tripu“ budou následovat další dva závody v německém Berlíně, kde se pojede ve dnech 7.-8. března, poté vše vyvrcholí finálovým kláním v nizozemském Assenu, kde se bude bojovat 14.-15. března.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...