Dvě bedny pro Suzuki

vydáno 5. 1. 2009, text Petr Štola, foto RZ

Továrna Suzuki si z Anaheimu odváží dvě třetí místa.

Obhájce světového titulu Chad Reed z Austrálie skončil v zahajovacím závodě společného šampionátu mistrovství světa a AMA supercrossu na třetím místě. V závodě, v němž několik úvodních kol vedl, doplatil na chybu Jamese Stewarta, se kterým společně havaroval. Nakonec se Reedovi podařilo motocykl vrátit do závodu, jehož cílem projel na 3. pozici.

“Po tréninku jsme udělali nějaké úpravy a v hlavním závodě jsem se tak cítil na motorce velmi dobře,“ říkal Chad Reed. “Předjel jsem Stewarta a pokusil se ujet, ale on mě předjel zpět. Pak zřejmě špatně zařadil a já do něj vletěl. Oba jsme havarovali. Mě se podařilo rychle vstát a začít znova závodit. S třetím místem jsem proto spokojený.“

Ve slabší kategorii Supercross Lites nasadila do letošní sezony AMA továrna Suzuki opět Ryana Dungeye. Ten nejprve v kvalifikačním závodě pohořel, nicméně ve večerní opravě triumfoval a mohl tak nastoupit do hlavního závodu. V něm si nakonec vybojoval 3. místo.

“Já i tým jsme hodně pracovali,“ říkal Ryan Dungey po Anaheimu. “Naše motorka fungovala v hlavním závodě skvěle a to je to, co se počítá. Tým zabral v době, kdy musel. Jsem šťastný, že jsem se dostal na pódium.“

Třetí jezdec týmu RockStar Makita Suzuki, domácí Mike Alessi, doplatil na hromadnou kolizi ve druhé zatáčce. Nicméně závod nevzdal a nakonec si zajistil body za 11. místo.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...