Burgess: "O titul až v roce 2011"

vydáno 13. 6. 2010, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

Šéfmechanik Valentina Rossiho je přesvědčen o tom, že jeho svěřenec bude ještě letos vítězit, o titul bude moci bojovat ale až v příští sezoně.

Dvorní šéfmechanik v současné době zraněného Valentina Rossiho - legendární Australan Jeremmy Burgess je přesvědčen o tom, že když v letošním roce nebude moci s Valentinem bojovat o titul, v příští sezoně si už tuto šanci ujít nenechají. Burgess dokonce zalistoval v historických knihách motoristického sportu, kde našel informaci o Michaelu Schumacherovi z Formule 1, jenž v si v roce 1999 v Silverstone zlomil nohu a po svém návratu byl ještě silnější než před osudnou nehodou. 

„Michael Schumacher se po zotavení vrátil zpět a vyhrával ještě více závodů, než kdy dříve. Já očekávám, že Valentino udělá přesně to samé. Jakmile se vrátí zpět do sedla závodního motocyklu, nebude na něj vyvíjen vůbec žádný tlak. Myslím si, že od závodů v Brně nebo Misanu již bude zpět a my budeme moci začít v přípravě na sezonu 2011,“ řekl Burgess. 

Zároveň si Jeremmy Burgess neodpustil kritiku pravidla, které zakazuje v MotoGP používat senzory teploty pneumatik. 
„V letošní sezoně jsou tyto senzory zakázané. Mně ale připadá divné, že není povoleno tyto senzory používat. Nejsou zas tak drahé. S nimi by Valentino sám viděl, že jsou pneumatiky ještě studené a nevyvíjel by na ně takový tlak. To by ho mohlo uchránit tohoto pádu,“ dodal Burgess.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...