Bulankin mistrem Evropy

vydáno 1. 2. 2009, text SRP, foto RZ

Dmitri Bulankin se stal mistrem Evropy na ledové ploché dráze.

Vítěz včerejšího semifinále Dmitri Bulankin z Ruska zvítězil i v dnešním finálovém klání mistrovství Evropy ploché dráhy na ledě. V ruském Lukhovitsy našel přemožitele pouze ve svém krajanovi Igorovi Konovovovi, který nakonec skončil na druhém místě. Souboj o třetí pozici rozhodovala dodatečná rozjížďka, ve které se utkali Mikhail Bogdanov a Michal Zelepukin, tedy další domácí jezdci, kteří skončili po základní části se shodným bodovým ziskem. Úspěšnější nakonec byl Bogdanov, který tak získal evropské stříbro.

Na domácím ledovém ovále byli ruští ledaři doslova k neporažení, vždyť hned prvních devět jezdců konečné klasifikace závodilo s ruským pasem. Až na desátém místě skončil jezdec z jiného evropského státu. K naší radosti byl tímto jezdec Čech Honza Pecina, který si připsal celkem čtyři body. Ty získal za dvě druhá místa ze své druhé a čtvrté rozjížďky. Až za naším jezdcem skončil zbytek evropských jezdců, i poslední z domácích Rusů.

Honza Pecina se nyní vrátí domů do vlasti, kde na něj již příští týden čekají dva další závody této zajímavé motoristické disciplíny. Vzhledem k tomu, že se Antonín Klatovský kvalifikoval do Grand Prix 2009, jedná se o volné podniky. Prvním bude sobotní závod na rybníku v Růžené, druhým pak nedělní podnik na zamrzlé louce v Osečné u Liberce.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...