Biaggi chce další brněnský skalp

vydáno 6. 7. 2010, text Jiří Nykodým, foto Aprilia

V loňském roce na Masarykově okruhu poprvé vyhrál na superbikové Aprilii, letos do Brna přijíždí na pozici lídra šampionátu s náskokem 37 bodů.

Devátý podnik letošního ročníku mistrovství světa superbiků bude výjimečný i pro současného lídra šampionátu - římského korzára Maxe Biaggiho. Vždyť právě Biaggi označuje Masarykův okruh jako svoji vůbec nejoblíbenější trať a v loňském roce na brněnském automotodromu vybojoval premiérové vítězství Aprilie v superbicích. Celkově Max v Brně triumfoval osmkrát, a to v každé kategorii, ve které závodil. Čtyřikrát se v Brně radoval z prvního místa v kubatuře dvěstěpadesátek, dvakrát v pětistovkách, jednou v MotoGP a dvakrát v SBK (poprvé v roce 2007 na Suzuki). Poslední dva závodní víkendy v Salt Lake City a Misanu byly zcela v Biaggiho režii - Max vyhrál všechny čtyři závody, bude pokračovat ve vítězném tažení i v Brně?
 
„Brno je trať, kterou mám velmi rád a není žádným tajemstvím, že na tomto okruhu umím naplno využít můj potenciál a potenciál motorky,  díky tomu jsem zde už dosáhl na mnoho důležitých vítězství. Samozřejmě si pamatuji loňský rok, kdy jsem zde poprvé v superbicích zvítězil na Aprilii. Byl to důležitý okamžik, protože naše motorka byla stále v určité fázi vývoje, ale my jsme získali úžasný výsledek. Nyní máme již na kontě více vítězných závodů, ale stále nesmíme zapomínat na to, kolik tvrdé práce do tohoto projektu každý z nás vložil, jen díky tomu jsme teď tak konkurenceschopní. Závodění v Brně miluji, jízdu na zdejším okruhu si vždy užívám. Zkusím si závody znovu užívat, ale samozřejmě pojedu znovu na 100 %! Věřím, že to je správný způsob jak zahájit závodní víkend. Nyní jsme v polovině sezony, ale stále je velmi brzo na to, abychom dělali nějaké komplikované kalkulace ohledně konečného výsledku,“ řekl Max Biaggi.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...